Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2020

Μια 24χρονη παίκτρια αρνήθηκε να τιμήσει τη μνήμη του Μαραντόνα – «Απειλούν τη ζωή μου» (video)






Γιατί επέλεξε αυτή τη στάση - Τι αναφέρει η ίδια


Η άρνησή της να τηρήσει ενός λεπτού σιγή, όπως έκανε η υπόλοιπη ομάδα, στη μνήμη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στη ζωή της Πάουλα Νταπένα.

Πρόκειται για μια ισπανίδα παίκτρια, που έκανε γνωστό τη Δευτέρα (30/11) ότι δέχεται απειλές απειλές θανάτου, καθότι δε συμμετείχε στη διαδικασία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία.

Η Νταπένα, η οποία αγωνίζεται στην Βιάχες Ιντέριας, την ώρα που συμπαίκτριές της και τα μέλη της αντίπαλης ομάδας ήταν όρθιες και απέδιδαν το σεβασμό στον θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, εκείνη κάθισε στον αγωνιστικό χώρο και κοιτούσε αλλού.

Με δηλώσεις της λίγο αργότερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «A Diario» η 24χρονη τόνισε ότι ότι δε μετάνιωσε για την απόφασή της και πως αν της δινόταν η ευκαιρία θα το έκανε ξανά. «Δεν είμαι πρόθυμη να κρατήσω ενός λεπτού σιγή μπροστά σε έναν δράστη ενδοοικογενειακής βίας και όχι στα θύματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Μόλις έμαθα ότι θα τηρηθεί ένα λεπτό σιγής, αρνήθηκα να το κάνω για έναν βιαστή, παιδόφιλο και κακοποιό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι πριν από τρεις μέρες δεν κρατήθηκε σιγή για τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα βίας (στις 25 Νοεμβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών).


Η 24χρονη αναγνώρισε ότι ο Μαραντόνα υπήρξε εντυπωσιακός ποδοσφαιριστής, με απίθανο ταλέντο και ποιότητα, αλλά δήλωσε πως «για να είσαι ποδοσφαιριστής, πρέπει πρώτα να είσαι άνθρωπος και να έχεις αξίες ξέχωρα από ικανότητες».

Υπενθυμίζεται ότι ο «Ντιεγκίτο» στο παρελθόν είχε βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία. Το 2014 εμφανίστηκε σε βίντεο να διαφωνεί σε καυγά που είχε με την τότε φίλη του και να την χτυπά, με τον ίδιο ν’ αρνείται τα πάντα λέγοντας: «Άρπαξα το τηλέφωνο, αλλά ορκίζομαι στον Θεό ότι δεν έχω χτυπήσει ποτέ γυναίκα».

Η Νταπένα τόνισε ακόμη ότι έχει λάβει πολλά μηνύματα συμπαράστασης, «αλλά έχω δεχθεί επίσης απειλές θανάτου. Συμμετέχουμε στην εκδήλωση ενός λεπτού σιγής για κάποιον που διέπραξε ενδοοικογενειακή βία. Για μένα, αυτό είναι κάτι που τα φεμινιστικά ιδανικά μου δεν μπορούν να επιτρέψουν: Μια εκδήλωση σεβασμού στον Μαραντόνα… Για μένα ήταν ένας απίστευτος παίκτης, αλλά ως άτομο είχε πολλές αδυναμίες» υποστήριξε.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου