Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2020

Καταργείται ο κινηματογράφος …με ενα κλικ!...









Αλλάζει όλη η δομή του κινηματογράφου, εν μέσω της πανδημίας. Η Warner Bros ανακοίνωσε πως όλες οι ταινίες της, το 2021 θα κυκλοφορήσουν στην Αμερική ταυτόχρονα σε streaming από την HBO Max,μαζί με την κυκλοφορία τους στις αίθουσες. Η HBO Max σχεδιάζει... από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 να μετακομίσει και στην Ευρώπη.


Με την επιλογή αυτή τη Warner να διαθέσει στο HBO Max όλες τις πρεμιέρες, με ένα κλικ καταργεί τον κινηματογράφο. Και οι πρεμιέρες θα βρίσκονται στις ταμπλέτες, τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές των χρηστών, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα των κινηματογράφων. Οι ιδιοκτήτες των αιθουσών, οι διανομείς, οι εργαζόμενοι στα μπαρ των σινεμά, οι προμηθευτές των προγραμμάτων, των αφισσών, των ποτών, να βρεθούν σε μία ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση. Είναι ένα δυστοπικό μέλλον για έναν ολόκληρο κλάδο.



Ταυτόχρονα με το HBO Max θα έλθουν κι άλλες υπηρεσίες streaming, παράλληλα με το Netflix και την Apple που προσφέρουν ήδη τηλεοπτικό πρόγραμμα. Πρόκειται για κινήσεις που θα προκαλέσουν σεισμό στην ελληνική τηλεοπτική αγορά. Οι εταιρείες steaming θα είναι υποχρεωμένες να μεταδίδουν ως και το 30% του προγράμματος τους Ευρωπαϊκές σειρές και ταινίες, ενώ παράλληλα θα φορολογούνται για τη δραστηριότητα τους σε κάθε χώρα της ΕΕ. Η κυβέρνηση, σπεύδει να καλύψει τις μελλοντικές απώλειες των υπηρεσιών streaming χρηματοδότωντας τις παραγωγές τους, με αντάλλαγμα τα γυρίσματα που θα γίνουν στην χώρα. Πρόκειται για μια επιλογή που θα δημιουργήσει πρόβλημα και στον οπτικοακουστικό κλάδο της παραγωγής που “ανέπνευσε” με τον νόμο 4487/2017 και στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά, τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, Mega, Star, Alpha, ANT1,ΣΚΑΪ, Open και τη συνδρομητική τηλεόραση, Cosmote TV και Nova.


mediagr.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου