Τετάρτη, Δεκεμβρίου 02, 2020

Βραζιλία: Ρεσάλτο ληστών σε τράπεζα με ομήρους, ανταλλαγή πυρών και τραυματίες [βίντεο+φωτο]



«Ήταν πολύ βίαιο. Γύρω στα μεσάνυχτα, περίπου 30 εγκληματίες εξαπέλυσαν επίθεση με βαρύ οπλισμό και εκρηκτικά» για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια της τράπεζας.


Με αυτή τη φραση ο αστυνομικός ιευθυντής Ανσέλμο Κρουζ περιέγραψέ, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι TV Globo, τη ληστεία που σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη, σε μια τράπεζα στην πόλη Κρισιούμα στη νότια Βραζιλία...

Οι δράστες, αντάλλαξαν πυρά με τους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έναν εξ αυτών και έναν φρουρό ασφαλείας, και έπιασαν ομήρους εργάτες, οι οποίοι εκείνη την ώρα έβαφαν μια διάβαση πεζών, αναγκάζοντας, μάλιστα, τον έναν από αυτούς να μεταφέρει τη λεία τους στα οχήματα με τα οποία στη συνέχεια διέφυγαν, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1.

Τελικά, οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που επιχείρησαν να πάρουν 810.000 ρεάλ (περίπου 128.000 ευρώ) που είχαν πέσει στο πεζοδρόμιο.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόνν αν οι συλληφθέντες έχουν κάποια σχέση με τους ληστές, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η λεία που αποκόμισαν οι δράστες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου