Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2020

“Βόμβα” από την ΟΕΝΓΕ: Εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει μηνύσεις εναντίον κάθε πιθανά υπεύθυνου κυβερνητικού αρμοδίου για τους χιλιάδες νεκρούς και την τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία





Mηνυτήρια αναφορά κατά των κυβερνητικών αρμοδίων στον χώρο της Υγείας καταθέτει η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος για τις «εγκληματικές ευθύνες» τους, όπως επισημαίνει, για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της χώρας εν μέρω της επέλασης της πανδημίας.

Με ομόφωνη απόφασή της, η ΟΕΝΓΕ δηλώνει ότι αποφάσισε «τη διερεύνηση του ενδεχομένου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου» και θα απευθυνθεί σε νομικούς συμβούλους για νομικές γνώμες.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σημειώνει πως τόσο η ίδια όσο και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών είχαν από την περίοδο του πρώτου κύματος απευθύνει προειδοποιήσεις σχετικά με τη δραματικότητα της κατάστασης ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας και είχαν επανέλθει στην επείγοντων μέτρων ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης.

Συνεχίζοντας η Ομοσπονδία υπενθυμίζει πως οι εν λόγω εκκλήσεις όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά η κυβέρνηση με δική της ευθύνη διέκοψε πλήρως την επικοινωνία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

“Η κυβέρνηση με δική της αποκλειστική ευθύνη διέκοψε πλήρως την επικοινωνία της με τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Σε πολλές περιπτώσεις έπραξε τα αντίθετα από αυτά που απαιτούσαν οι νοσοκομειακοί γιατροί. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η σημερινή τραγική κατάσταση με χιλιάδες θανάτους και με άθλιες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς, λόγω αυτών των δραματικών ελλείψεων σε προσωπικό και σε υποδομές.

Αυτά τα αναμφισβήτητα γεγονότα δεν μπορούν να συγκαλυφθούν από την απαράδεκτη προπαγανδιστική τακτική των κυβερνητικών αρμοδίων, που από την μία αποκαλούν «ψεύτες» σχεδόν όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της χώρας και από την άλλη προσπαθούν να μεταφορτώσουν σε αυτούς τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών αρμοδίων για την ατελή περίθαλψη και υποθεραπεία πολλών ασθενών, δηλαδή για την οφειλόμενη στις ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εκτόξευση της θνητότητας“.

Επίσης, καλεί τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών να στείλουν άμεσα, εντός 10 ημερών, συγκεκριμένες τεκμηριωμένες αναφορές για τις ελλείψεις, για την αντιποίηση ειδικοτήτων, για την υποθεραπεία ασθενών, τις ΜΕΘ και ό,τι άλλο κρίνεται σκόπιμο.

πηγή: topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου