Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2020

Ξέσπασμα από τον Βέμπερ για Τουρκία – «Φτάνει πια με τον Ερντογάν, ώρα για κυρώσεις»




«Πρέπει να πούμε φτάνει πια και να βάλουμε κυρώσεις στο τραπέζι»


«Μην ξεγελιέστε από τον Ερντογάν! Απέσυρε το “Oruc Reis” πριν από τη σύνοδο κορυφής του Οκτωβρίου για να αποφύγει τις κυρώσεις. Τώρα το κάνει ξανά» αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter...ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας (όπως είχε φανεί από το Συμβούλιο του Οκτωβρίου…), ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Πρέπει να πούμε φτάνει πια και να βάλουμε κυρώσεις στο τραπέζι», προτρέπει ο γερμανός ευρωβουλευτής και σημειώνει ότι ο κατάλογος των προκλήσεων είναι αρκετά μεγάλος.

Φαίνεται πως η Άγκυρα χάνει... συμμάχους μετά τα όσα έγιναν με το ράπισμα του Μάικ Πομπέο (και την αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου) στο πλαίσιο της συνάντησης των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ (έγινε και άσκηση στην Κρήτη).



Την ίδια ώρα, κορυφώνονται οι διαβουλεύσεις στην ΕΕ για κυρώσεις της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες σε ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο, με την Άγκυρα να δηλώνει: «Εμείς θέλουμε διάλογο με την Ελλάδα, εκείνη υποχώρησε λόγω Oruc Reis». Με τον έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια να κάνει επίθεση στη Γερμανία για τη στάση της απέναντι στην Άγκυρα. «Επιθετικό και προκλητικό χαρακτήρα έχουν οι ενέργειές της Τουρκία στη Μεσόγειο», ανέφερε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου