Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2020

Στη Βουλή για εξηγήσεις καλεί εσπευσμένα τον Θεοδωρικάκο ο ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα λίστα Πέτσα




Άγγελος Προβολισιάνος


Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής 24 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν την κλήση του υπουργού Εσωτερικών προκειμένου να δοθούν οι απαιτούμενες εξηγήσεις αναφορικά με τη νέα λίστα Πέτσα.


Με πρωτοβουλία της Θεοδώρας Τζάκρη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητούν τη σύγκλιση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς προκειμένου να πληροφορηθούν από τον Τάκη Θεοδωρικάκο το περιεχόμενο του μηνύματος της νέας καμπάνιας Πέτσα ύψους 3 εκατ. ευρώ που θα στοχεύει στους ομογενείς.

Ειδικότερα, ζητούν να μάθουν το μήνυμα που θα εκπέμψει η Πολιτεία στους Έλληνες του Εξωτερικού αναφορικά με το δικαίωμα της συμμετοχής τους στις εκλογές από τον τόπο της κατοικίας τους ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή υπόνοια κομματικού χρωματισμού ή σκοπιμότητας του εκπεμπόμενου μηνύματος.

Κατά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, το πνεύμα της επικοινωνιακής καμπάνιας πρέπει να είναι η μεγιστοποίηση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία των Ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού και όχι ο επηρεασμός του κριτηρίου της ψήφου.

Προσθέτουν δε ότι πρέπει να διασφαλιστεί τόσο η ύψιστη διαφάνεια στη διαχείριση των χρημάτων του Ελληνικού λαού όσο και η μέγιστη δυνατή γεωγραφική κάλυψη των ληπτών του μηνύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου