Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2020

Πρώτοι σε θανάτους παγκοσμίως, δεύτεροι σε αυστηρότητα!


Την ώρα που ακόμα ηχούν στα αυτιά των Ελλήνων οι πανηγυρισμοί του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη για τις εξαιρετικές επιδόσεις της χώρας μας έναντι του Βελγίου, πανηγυρισμοί που ήταν το λιγότερο ανήθικοι -έστω ότι δεν ήταν και λανθασμένοι-, ουκ ολίγα έγκριτα μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού έκαναν το Σαββατοκύριακο αναφορά στη θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας σε νέους θανάτους!

Οι «Financial Times» με σχετικό διάγραμμα έδειχναν τη μακάβρια πρωτιά της χώρας μας σε νέους θανάτους ανά 100.000 κατοίκους, καθώς, συγκεκριμένα, η Ελλάδα από τις 24 Νοεμβρίου πέρασε τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Βρετανία στον μέσο όρο νέων θανάτων από κορονοϊό.

Στις 24 Νοεμβρίου η Ελλάδα κατέγραφε 0,78 νέους θανάτους, την ώρα που ο μέσος όρος της Ε.Ε. ήταν 0,76, της Βρετανίας 0,66 και των ΗΠΑ 0,48. Την Τετάρτη (25/11/2020) η Ελλάδα κατέγραφε, από 0,78 της προηγούμενης μέρας, 0,82 νέους θανάτους, την Πέμπτη (26/11/2020) 0,87 και την Παρασκευή (27/11/2020) άγγιζε το 0,91%.

Από την περασμένη Τρίτη η καμπύλη νέων θανάτων της Ελλάδας ανά 100.000 πληθυσμού είναι σχεδόν κατακόρυφη, παρά τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, η οποία δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τον αριθμό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους, δείγμα ανησυχητικό και εξόχως προβληματικό.

Την ίδια ώρα και το πρακτορείο Reuters αναφερόταν στον τραγικό αριθμό-ρεκόρ νέων θανάτων που σημειώθηκαν το Σάββατο (121 νεκροί από Cοvid-19 και 1.747 νέα κρούσματα), κάνοντας ειδική αναφορά και στον ανεπαρκή αριθμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ακόμα ένας πίνακας γροθιά στο στομάχι ήταν κι αυτός που δημοσιοποιεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (European Centre for Disease Prevention and Control -ECDC), σύμφωνα με τον οποίο η Ελλάδα στις 27 Νοεμβρίου ξεπερνούσε τον μέσο όρο νεκρών/εκατομμύριο πληθυσμού κάθε ηπείρου! Μια «επιτυχία» που πιστώνεται στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και στους αρμόδιους κ. Κικίλια, Τσιόδρα και Χαρδαλιά για το ανύπαρκτο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

pinakas thanatoi covid pinakas thanatoi covid1 pinakas thanatoi covid2 pinakas thanatoi covid3 pinakas thanatoi covid4

Οι θυσίες πάνε στράφι

Οσο και να εγκαλεί η κυβέρνηση όσους αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων και την ακρίβεια στην καταγραφή των κρουσμάτων πως πριονίζουν την εθνική ομοψυχία, οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο! Η αναποτελεσματικότητα (μήπως και η ανικανότητα;) του κυβερνητικού μηχανισμού αποτελεί τροχοπέδη στις τεράστιες θυσίες που έχει υποστεί τους τελευταίους μήνες ο ελληνικός λαός.

Δείτε για παράδειγμα το γράφημα που παρουσιάζει η «δημοκρατία» και στο οποίο καταγράφεται η αυστηρότητα των μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Ευρώπη με βάση εννέα δείκτες από το πότε και για πόσο έκλεισαν τα σχολεία, ποιες απαγορεύσεις στις μετακινήσεις εφαρμόστηκαν και για πόσο κ.ά.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία, που προέρχονται από την έγκυρη διαδικτυακή έκδοση Our World in Data (OWID), δείχνουν πως στη Ελλάδα εφαρμόστηκαν στο δεύτερο κύμα τα πλέον σκληρά μέτρα στην Ευρώπη! Τα αποτελέσματα τα ζουν εκατοντάδες οικογένειες στη χώρα μας που θρηνούν καθημερινά νεκρούς… Και στην κυβέρνηση μιλούν με συνθήματα και ψάχνουν εχθρούς, την ίδια στιγμή που θα έπρεπε να αναζητούν εντός του κυβερνητικού μηχανισμού τους υπευθύνους για τη σημερινή δραματική κατά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου