Παρασκευή, Δεκεμβρίου 04, 2020

Απίθανο! Χάρτη εξόδου ” βάσει των εισηγήσεων των ειδικών” … ανακοινώνει την άλλη βδομάδα η κυβέρνηση αλλά … απορρίπτει για τρίτη φορά το αίτημα για δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών !





Συμβαίνουν απίθανα … πράγματα με αυτή την κυβέρνηση. Ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προανήγγειλε σήμερα οτι την άλλη βδομάδα η κυβέρνηση (μάλλον ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με ένα ακόμα διάγγελμα ) θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα πάμε σε σταδιακή άρση των μέτρων του λοκντάουν, βάσει – όπως διαβεβαιωσε – των αποφάσεων των ειδικών της Επιτροπής των...λοιμωξιολόγων, την ίδια ώρα απέρριπτε για τρίτη φορά τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών ( Κωστής Χατζηδάκης )!

Πιο συγκκεριμένα, «Το ολικό σχέδιο θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα υπάρξει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο οδικός χάρτης για το πώς θα γίνει το άνοιγμα. Τη Δευτέρα ανοίγουν τα αμιγώς εποχικά καταστήματα, μετά θα δούμε τι θα ανοίξει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί και πρόσθεσε πως «οι πολίτες ζητούν να ανοίξουμε με ασφάλεια, θα πάρουμε τις αποφάσεις βάσει των εισηγήσεων των ειδικών, εμείς τους ακολουθούμε».

«Όταν έχουμε εισηγήσεις της επιτροπής, τις λαμβάνουμε υπόψη. Για την παράταση του lockdown δεν μπήκαμε σε αυτή τη συζήτηση», ξεκαθάρισε ο Στέλιος Πέτσας, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων όπως είπε. «Συζητάμε με τους ειδικούς για τα εξειδικευμένα θέματα», συμπλήρωσε.

Την ίδια ώρα όμως … η κυβέρνηση για τρίτη φορά απορρίπτει τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών, καθιστώντας πλέον πασιφανές και αδιαμφισβήτητο ότι αποκρύπτει τις γνωμοδοτήσεις των λοιμωξιολόγων από το Κοινοβούλιο και την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου, κατέθεσαν την Τετάρτη τροπολογία για την κατάθεση των πρακτικών της επιτροπής.

«Τήρηση αρχών δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», είναι ο τίτλος της τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε για τρίτη φορά σε νομοσχέδιο της πλειοψηφίας, καθώς οι προηγούμενες απόπειρες είχαν απορριφθεί αναιτιολόγητα από τον Γιάννη Βρούτση και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Σήμερα, Παρασκευή, ήρθε η σειρά του Κωστή Χατζηδάκη να απορρίψει τη συγκεκριμένη τροπολογία και πάλι χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση για τους λόγους που η κυβέρνηση επιδεικνύει τέτοια δυσανεξία στη διαφάνεια.

Στην αρχή της συζήτησης του χωροταξικού και πολεοδομικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ο υπουργός Περιβάλλοντος αποφάνθηκε ότι καμία βουλευτική τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή. Προφασίστηκε δε ότι ο αριθμός των βουλευτικών τροπολογιών είναι μεγάλος, γεγονός που θα προκαλούσε αλγεινές εντυπώσεις στους πολίτες.

Πηγή: documentonews.gr / Άγγελος Προβολισιάνος

Χάρης Ζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου