Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2020

Έχετε και εσείς καρφίτσες Cartier όπως η Μαρέβα; – Εκτός τόπου και χρόνου η συνέντευξή της στους FT (σσ για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας...)





Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη δεν είναι μια γυναίκα σαν και σας. Είναι κάτι άλλο. Όσο κι αν η ίδια και ο σύζυγός της, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούν να δείξουν άνετοι μέσα στον πολύ κόσμο, ούτε ανήκουν σε αυτόν ούτε το θέλουν να ανήκουν σε αυτόν.


Γι αυτούς το Περιστέρι θα βγάζει ψυκτικούς και η Εκάλη εισοδηματίες...

Η αλήθεια είναι πως η εκλογική διαδικασία τους υποχρεώνει να κατέβουν μερικά σκαλιά, αλλά αυτό είναι παροδικό.

Έτσι την ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοινώνει νέα μέτρα κατά του κορονοϊού, κλείσιμο καταστημάτων με πολλούς εργαζόμενους να μένουν χωρίς εργασία και πολλές επιχειρήσεις να απειλούνται με κλείσιμο, εκείνη, η «βασιλική σύζυγος» χτίζει το προφίλ της προς την οικονομική εξουσία με συνέντευξή της στους Financial Times και μάλιστα στην στήλη «How to spend it», ελληνιστί, «Πώς να τα ξοδέψεις».

Πρόκειται για την κατηγορία όπου γίνεται η πλήρης επίδειξη του πλούτου…

Εκεί, στην Ελλάδα της κρίσης αφού διαφημίζει και την εταιρεία της από την οποία είχαμε μάθει ότι αποχώρησε, αλλά και καμιά δεκαριά ακόμα άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, η Μαρέβα μας μιλάει για τις Van Cleef καρφίτσες της, για την μάσκα προσώπου των Harrods, για τους πίνακες που έχει και υπάρχουν και στο MET, για τις αντίκες για τα χρυσά κοσμήματα για την γυμναστική Pilates…

Την ώρα δηλαδή που η χώρα δεν ξέρει που θα πατήσει, ο πολίτης δεν ξέρει αν αύριο βγει θετικός στον κορονοϊό, αν βρει ΜΕΘ, αν μείνει χωρίς δουλειά, αν έχει να φάει, η Μαρέβα Μητσοτάκη ως νέα Μαρία Αντουανέτα μιλά για τον εκλεπτυσμό της, για τον πλούτο, για το ότι είναι μια γυναίκα που απέχει από το λαό: διαφορετική, άνετη, με οικονομική επιφάνεια, πετυχημένη και… πλουσία!

Μας λέει για τη σημασία που έχουν για το προσωπικό της στυλ οι καρφίτσες. Ότι η συλλογή της ξεκίνησε με εκείνες που της έδωσε η μητέρα της που τις είχε από τη γιαγιά και την προγιαγιά της. Ότι έχει κάποιες παλιές Cartier και Van Cleef & Arples. Μας λέει για τα κοσμήματά της. Ότι της αρέσει να φοράει δύο μαζί.



Μας λέει για τις συλλογή της από τάβλι, μας λέει για το καλύτερο βιβλίο που διάβασε. Μας μιλάει για το Λονδίνο που εκεί κάνει την μάσκα προσώπου της, στα Harrods. «Είναι ο σωτήρας μου για λάμψη στο λεπτό», δηλώνει.

Μας μιλά για την αναγεννησιακή γκραβούρα του Άλμπρεχτ Ντύρερ που απέκτησε στη Βοστώνη και που το πρωτότυπό της βρίσκεται στο ΜΕΤ, για τις αντίκες για τα χρυσά κοσμήματα Ileana Makri, για την γυμναστική Pilates.

Πηγή: FT

Μας ενημερώνει πως η καφετέρια στα Χανιά απ' όπου αγοράζει καφέ όποτε βρίσκεται εκεί με το σύζυγός της τής θυμίζει κάτι από Δανία.

Όσον αφορά τις επιλογές ρούχων, η Μαρέβα Γραμπόφσκι - Μητσοτάκη σημειώνει πως το αγαπημένο της ρούχο είναι η ολόσωμη φόρμα, υπενθυμίζοντας τους αναγνώστες πως μια τέτοια φόρεσε στον Λευκό Οίκο, όπως και η Μελάνια Τραμπ.

Η Μαρέβα Μητσοτάκη σπεύδει να γνωστοποιήσει πως η επόμενη κολεξιόν της εταιρίας Zeus + Dione θα είναι εμπνευσμένη από τις φορεσιές των τσολιάδων.

Κάθε φορά που μιλά για μια προτίμηση και μια δραστηριότητα, η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μας ενημερώνει ακριβώς το άτομο και την εταιρεία προωθώντας και την συγκεκριμένη επιχειρηματικότητα, σαν διαφημιστική εταιρεία.

Σε άλλο σημείο πάντως δηλώνει πως ο αγαπημένος της χώρος στο σπίτι της είναι η βεράντα του σπιτιού της, ενώ φωτογραφία της δείχνει τη θέα από το Κολωνάκι στην Ακρόπολη.

Αφού μάλιστα δηλώνει πως αν δεν έκανε ό,τι κάνει, θα ήθελε να είναι τσελίστρια ή ντετέκτιβ, η Μαρέβα Μητσοτάκη σημειώνει καταληκτικά για την πανδημία, που έχει κοστίσει ανθρώπινες ζωές, θέσεις εργασίας και κεφάλαια:

Μας λέει πως συνήθιζε να βρίσκεται στο αεροπλάνο κάθε βδομάδα αλλά η φετεινή χρονιά την έκανε να αναρωτηθεί αν αυτά τα ταξίδια είναι απαραίτητα.



Την άλλη φορά που θα μείνετε χωρίς δουλειά, που δεν θα έχετε να δώσετε φαγητό στο παιδί σας, που θα παίρνει η τράπεζα το σπίτι σας, που δεν θα έχετε χρήματα να πάτε στο ιδιωτικό νοσοκομείο, ή στο γιατρό, που δεν θα έχετε να πληρώσετε τα δίδακτρα για το παιδί σας…

Να ξέρετε…

Και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη περνάει δύσκολα και αναρωτιέται με την καρφίτσα Cartier, το ποτό της αρεσκείας της στο χέρι, την βεράντα της με θέα την Ακρόπολη και τις μάσκες ομορφιάς του Λονδίνου…

Και μη χειρότερα!

Υστερόγραφο: Κάθε άνθρωπος μπορεί να είναι ό,τι θέλει και βέβαια πλούσιος. Ωστόσο από τους πολιτικούς ή και εκείνους που χρησιμοποιούν την πολιτική ως εφαλτήριο, απαιτείς σεμνότητα, ταπεινότητα, σεβασμό και βεβαίως ήθος!

Πληροφορίες: www.ft.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου