Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2020

Κυβέρνηση: Απελευθερώνει τους μισθούς για τα γαλάζια golden boys...




...σε ΕΡΤ – ΑΠΕ...



Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού η κυβέρνηση επιλέγει να... χρυσοπληρώσει τα golden boys που θα προσλαμβάνονται στη ΕΡΤ και στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς απελευθερώνει τους μισθούς τους.


Πρόκειται για το νομοσχέδιο του Στέλιου Πέτσα για τα ΜΜΕ το οποίο ανέβηκε σε δημόσια διαβούλευση για μόλις 6 ημέρες. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, το άρθρο 51 του νομοσχεδίου «ρυθμίζει μισθολογικά θέματα για τον διευθύνοντα σύμβουλο, διευθυντικά και ειδικά στελέχη της ΕΡΤ, καθώς και τον πρόεδρο και γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσαρμόζοντάς τα στις συνθήκες της σύγχρονης αγοράς».



Πλέον τα μεγαλοστελέχη των δημόσιων ΜΜΕ που υπάγονται απευθείας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο και θα έχουν ανώτατο όριο αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών ή απολαβών, ανάλογες με τις μηνιαίες αποδοχές και τα επιδόματα του προέδρου του Αρείου Πάγου.


Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι με το επίμαχο άρθρο (51) «επιδιώκεται η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της Ε.Ρ.Τ.Α.Ε. σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά, προσελκύοντας και εντάσσοντας στο δυναμικό της έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη αναγνωρίζοντας τη σχετική προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα».



«Ενώ η κοινωνία και το ΕΣΥ στενάζει ο Πέτσας φέρνει: Νέα δωράκια σε καναλάρχες, εκπτώσεις κ δόσεις στις τηλεοπτικές άδειες, απολύσεις εργαζομένων κ ευέλικτες σχέσεις εργασίας, νέο στρατό μισθοφόρων, golden boys και αύξηση αποδοχών στη διοίκηση της ΕΡΤ» σχολιάζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Νατάσα Γκαρά.
 

 Πηγή:avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου