Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2020

Άρθρο του Reuters για τους νεκρούς από Κορωνοϊο στη Θσσαλονικη: In silence, Greek city buries coronavirus dead


 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Ελλάδα (Reuters) – Οι αρχές στη Θεσσαλονίκη της Βόρειας Ελλάδας έσκαψαν δεκάδες τάφους για τα θύματα του COVID-19 μετά από απότομη αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Η Ελλάδα πηγε σε ένα δεύτερο lockdown σε εθνικό επίπεδο μετά από αύξηση των κρουσμάτων Κορωνοϊού. Μέχρι την Πέμπτη, είχε καταγραφεί 111.537 περιπτώσεις και 2.706 θάνατοι.

Η Θεσσαλονίκη, μια πόλη περίπου ενός εκατομμυρίου και όπουβτα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν τον Φεβρουάριο, έχει χτυπηθεί άγρια κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος.

«Δεν συναντήσαμε πολλές περιπτώσεις στο πρώτο lockdown.. Υπήρχαν πολύ λίγες περιπτώσεις (τότε) και δεν ήταν κάθε μέρα. Αυτές τις μέρες είναι καθημερινά », δήλωσε ο πάροχος υπηρεσιών κηδείας Σταύρος Χατζηβαρίτης.

«Υπάρχουν μεταξύ πέντε και οκτώ κηδείες, σχεδόν κάθε μέρα.»

Στο Νεκροταφείο της Θεσσαλονίκης, στην ανατολική πλευρά της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ελλάδας, έχουν ανοίξει πολλοί νέοι τάφοι. Το Ελληνορθόδοξο παρεκκλήσι στο συγκρότημα διεξάγει κηδεία, με παλετοφόρους με πλήρη προστατευτική ενδυμασία.

Η σιωπή στο νεκροταφείο του τρυπιέται από την απαλή ψαλμιά ενός Ορθόδοξου ιερέα, ή από τη βροντή της φτυαρισμένης γης που χτυπάει το φέρετρο, τυλιγμένο σε πλαστικό.

Υπάρχουν λουλούδια, αλλά οι θλιμμένοι συγγενείς διατηρούνται στο ελάχιστο και σε απόσταση. «Για την αγαπημένη μου», έγραψε ένα σε ένα στεφάνι.

Ελεύθερη απόδοση του κειμένου από το reuters.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου