Τετάρτη, Ιανουαρίου 20, 2021

Ο Μητσοτάκης «αδειάζει» Κουμουτσάκο, Κικίλια, Άδωνη, Πλεύρη, Συρίγο για την επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο – «Δεν τα είχα πει εγώ» (video)




Άλλοι τα είχαν πει, όχι αυτός


Άλλη ένα αριστοτεχνικό «άδειασμα» επεφύλασσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή για τους Γιώργο Κουμουτσάκο, Βασίλη Κικίλια, Άδωνη Γεωργιάδη, Θάνο Πλεύρη, Άγγελο Συρίγο που είχαν τοποθετηθεί αρνητικά το 2018 σε ό,τι αφορά στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια.

«Είναι αλήθεια ότι το 2018 υπήρχαν στη ΝΔ απόψεις και σκέψεις για το κατά πόσο αυτή η επέκταση σε εκείνη τη χρονική συγκυρία θα ήταν ωφέλιμη. Εγώ, δεν είχα τοποθετηθεί επειδή αντιλαμβανόμουν την περιπλοκότητα του ζητήματος», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός λες και το 2018 δεν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λες και δεν είχε τοποθετήσει ως τομεάρχη Εξωτερικών τον Γιώργο Κουμουτσάκο.
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:30

Τι είχε πει τότε ο κ. Κουμουτσάκος;

«Με πρωτοφανή επιπολαιότητα και προχειρότητα ο κ. Κοτζιάς, έχοντας ήδη απομακρυνθεί από το ΥΠΕΞ, χώρισε τη χώρα στη μέση. Το έκανε προαναγγέλλοντας την επέκταση των χωρικών μας υδάτων μόνο στο Ιόνιο και μάλιστα με τη συγκατάθεση του κ. Τσίπρα. Έδωσε έτσι τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει στη γνωστή θέση της ότι στο Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας διότι δήθεν πρόκειται για “ειδική περίπτωση”. 
Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση, με φθηνούς εντυπωσιασμούς, υποσκάπτει θεμελιώδεις θέσεις της εξωτερικής μας πολιτικής».

Δείτε το video:

Αντίστοιχη ήταν και οι τοποθετήσεις του Βασίλη Κικίλια, του Άγγελου Συρίγου, Άδωνη Γεωργιάδη και Θάνου Πλεύρη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου