Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2021

Θάνατος μικρής Μελίνας: Νέα διακοπή στη δίκη – Ξέσπασε ξανά ο πατέρας της - "Να αποδοθεί δικαιοσύνη"




Στις 29 Ιανουαρίου θα συνεχισθεί η δίκη για τον θάνατο της 4χρονης Μελίνας. Οργισμένος ξανά ο πατέρας της

Δεκτή έκανε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου την αίτηση εξαίρεσης του καθηγητή καρδιολογίας στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας.

Ο καθηγητής καρδιολογίας είχε διοριστεί ως ένας από τους τρεις πραγματογνώμονες για την σύνταξη έκθεσης πάνω σε συγκεκριμένα ερωτήματα του δικαστηρίου.


Ο καθηγητής παρουσιάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου και ζήτησε να εξαιρεθεί, καθώς όπως είπε συμμετείχε σε προανακριτική επιτροπή για το πειθαρχικό της αναισθησιολόγου.


Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημα όμως το δικαστήριο το έκανε δεκτό ενώ στις 11 ανέβηκε εκ νέου για τον διορισμό άλλου γιατρού πραγματογνώμονα, ο οποίος και ορίστηκε.

Η δίκη για την υπόθεση θανάτου της 4χρονης ορίστηκε και αναμένεται να συνεχιστεί στις 29 Ιανουαρίου.
Οργισμένος και πάλι ο πατέρας με τη νέα αναβολή

Όπως ήταν επόμενο η νέα αναβολή έφερε εκνευρισμό και ο πατέρας της μικρής Μελίνας ήταν για μία ακόμα φορά θυμωμένος, όπως φάνηκε και σε δηλώσεις του.

"Θέλω να πιστεύω ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Η κατηγορούμενη είναι υπεύθυνη για τον θάνατο του παιδιού μου", δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο πατέρας της μικρής Μελίνας, Μανόλης Παρασκάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Δεκεμβρίου μετά και την απόφαση του εισαγγελέα και τις αγορεύσεις των συνηγόρων το δικαστήριο δεν εξέδωσε απόφαση αλλά ζήτησε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από τρεις γιατρούς προκειμένου να λάβει απόφαση. Μετά την εξέλιξη αυτή και την τοποθέτηση νέου πραγματογνώμονα το δικαστήριο διέκοψε για τις 29 Ιανουαρίου όποτε και θα είναι έτοιμο το πόρισμα των γιατρών για τον θάνατο της Μελίνας.

Ενοχή είχε προτείνει ο εισαγγελέας


Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή της αναισθησιολόγου υποστηρίζοντας πως έγιναν λανθασμένες ενέργειες που οδήγησαν στο θάνατο της 4χρονης. Την ίδια ώρα υπογράμμισε ότι δεν αποδείχτηκε πως υπήρξε αλλεργική αντίδραση, όπως είπε στην απολογία της η αναισθησιολόγος.
Η απολογία της αναισθησιολόγου

Κατά την απολογία της η αναισθησιολόγος περιέγραψε με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο. Δήλωσε ότι έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί και ότι η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή, κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένη χειρουργείου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το πρωί της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου του 2015 η 4χρονη Μελίνα από τη Νεάπολη εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για "κρεατάκια".

Αρχικά η 4χρονη Μελίνα πέρασε από προεγχειρητικό έλεγχο όπου, σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα.

Την Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισάγεται για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά την διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου