Παρασκευή, Ιανουαρίου 15, 2021

«Ναι» στο άνοιγμα λιανεμπόριου και κομμωτηρίων...

  


...με όριο στο SMS...

Όπως αναμενόταν και μετά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις τελευταίες τοποθετήσεις του και στη Βουλή την Παρασκευή (15/01), η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων άναψε το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής τη Δευτέρα (18/01). κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί το... απόγευμα της Παρασκευής (15/01) στην επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό. Αυτές είναι οι προτάσεις τους, τι ειπώθηκε για σχολεία…

Πιο αναλυτικά, η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη (είχε… αποκαλύψει το «ναι» των ειδικών), ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 18 Ιανουαρίου, ημερομηνία που λήγουν τα τελευταία έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού με lockdown σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται πως οι αγορές, οι οποίες θα πραγματοποιούνται είτε με click away (όπως στις γιορτές) στις «κόκκινες» περιοχές, είτε με click in shop, θα γίνονται σε όλη τη χώρα με πολύ αυστηρούς περιορισμούς.

Με  βάση τα όσα είχαν γίνει γνωστά έως τώρα, οι πολίτες θα μπορούν να εισέρχονται στα καταστήματα και να ψωνίζουν με click in shop. Θα υπάρχει όριο ατόμων και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα ελέγχεται από την ώρα αποστολής του SMS στο 13033.

Από τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστή η επιθυμία για άνοιγμα της αγοράς και στο τραπέζι είχαν πέσε διάφορα σενάρια. «Επιθυμία να ανοίξει η αγορά με click away», υπογράμμισε, άλλωστε, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που έδωσε στον «ANT1» το βράδυ της Τρίτης (12/01).

Παρότι οι περισσότεροι ειδικοί της επιτροπής, συμφωνούν να δοθεί μία ανάσα στην αγορά και τους πολίτες, από την άλλη όμως ανησυχούν ότι μπορεί να υπάρξει ένα επιδημικό ξέσπασμα προς το τέλος του μήνα. Γεγονός βέβαια που θα τους οδηγήσει αυτομάτως να εισηγηθούν ένα άμεσο νέο κλείσιμο της αγοράς. Ειδικά στην Αττική, όπου οι νοσηλείες ακόμα και σε απλές κλίνες Covid παρουσιάζουν αυξητική τάση, οι λοιμωξιολόγοι είναι ξεκάθαροι ότι μόλις αρχίσει να δυσκολεύει η κατάσταση θα συστήσουν άμεσα λουκέτο εκ νέου.

Τι ειπώθηκε για τα σχολεία

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία που παραμένουν κλειστά, δηλαδή στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα, με το σενάριο να δώσουν το «πράσινο φως» για επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, να μην συγκεντρώνει – τουλάχιστον προς το παρόν – πολλές πιθανότητες...

altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου