Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2021

Πως ο Μητσοτάκης προσπάθησε να εμβολίσει την “πανδημία” κριτικής από την αντιπολίτευση με το ειρωνικό σχόλιο για το “μέγεθος” και την … “ποιότητα” !




Μόνος εναντίον όλων σήμερα στην Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής από τον Αλ.Τσίπρα, την Φ.Γεννηματα, τον Δ.Κουτσούμπα και τον Γ.Βαρουφάκη. Η συνθήκη αυτή φαίνεται ότι έγινε αντιληπτή και από την Νέα Δημοκρατία. Κάτι που φάνηκε στην τριτολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου επιχείρησε να...αντιστρέψει τις εντυπώσεις αλλά και να αναιρέσει την ανακοίνωσή του για πρόστιμο 500 ευρώ στις παραβάσεις των μέτρων για την πανδημία.

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε η επιλογή του πρωθυπουργού να δηλώσει πώς θα εστιάσει τις απαντήσεις του στην τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά και όχι σε αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Όπως μάλιστα σχολίασε χαρακτηριστικά η συζήτηση απέδειξε ότι η ποιότητα του αντιπολιτευτικού λόγου του κάθε κόμματος δεν είναι ανάλογη του μεγέθους του. Μάλιστα η αναφορά αυτή προκάλεσε τα χειροκροτήματα των βουλευτών που κάθονταν στα έδρανα της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κ.Μητσοτάκης επανήλθε στο θέμα με αφορμή την επιστρεπτέα προκαταβολή λέγοντας πως υπάρχουν «διαφορές ανάμεσα στην αριστερά και την κεντροαριστερά». Σημείωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όλη η επιστρεπτέα, μη επιστρεπτέα. Η κ.Γεννηματά λέει κάτι διαφορετικό να ρυθμιστεί το ζήτημα με βάση την ζημιά που έχει η κάθε επιχείρηση». Παρόλα αυτά δεν ανέλαβε καμία δέσμευση για τα μέτρα που τελικά η κυβέρνηση θα εισηγηθεί. Ζήτησε πάντως από τον ΣΥΡΙΖΑ «να μην καλλιεργούμε μία λογική μη πληρωμών»

Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου