Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2021

Τέλος εποχής για τον Περισσό ο θάνατος Μαΐλη...

  


Ο Μάκης Μαΐλης, που έχασε χθες την πολύμηνη και σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο, ήταν «σαρξ εκ της σαρκός» του ΚΚΕ. Και, μπορεί ο ίδιος να απέφευγε τα τελευταία χρόνια τις δημόσιες εμφανίσεις, όμως επί... σειρά ετών ήταν ουσιαστικά ο «υπαρχηγός» του κόμματος. 

Μέλος της «παλιάς φρουράς», ο Μάκης Μαΐλης ήταν για δεκαετίες στο πλευρό της Αλέκας Παπαρήγα ως ο βασικότερος σύμβουλος και συνεργάτης της, ενώ από τη θέση του επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κόμματος οργάνωσε όλα τα κρίσιμα συνέδρια και διαχειριζόταν όλες τις επαφές του Περισσού με τα μίντια, τους εκδότες και τους καναλάρχες. 

Ο ίδιος ήταν από τα πλέον «σκληρά» ιδεολογικά πολιτικά στελέχη, ενώ ως βαθύς γνώστης της Ιστορίας μπορούσε να τσακώνεται άπειρες ώρες με οποιονδήποτε για τον ρόλο του Στάλιν, για το αν έγινε ή όχι η Συμφωνία της Γιάλτας, για το πώς κατέρρευσε το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Σε κάθε περίπτωση, ο Μαΐλης ήταν ένας καλός κομμουνιστής: όταν, λοιπόν, το κόμμα αποφάσισε αλλαγή φρουράς και η Αλέκα Παπαρήγα έδωσε τη θέση της στον Δημήτρη Κουτσούμπα, τότε κι εκείνος πήγε στην άκρη και ανέλαβε το τμήμα Ιστορίας του κόμματος, αφήνοντας κάθε νευραλγικό πόστο. 

Όμως, επειδή για περισσότερα από 20 χρόνια ο Μαΐλης «έλυνε κι έδενε» στο εσωτερικό του ΚΚΕ, για τον Περισσό χθες σήμανε αναμφίβολα ένα τέλος εποχής...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου