Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2021

Ομολογία-σοκ για τα λειψά εμβόλια


 

Μετά την αρχική παρέλαση των κυβερνητικών αξιωματούχων που έσπευσαν να εμβολιαστούν, προβάλλοντας μάλιστα το… κατόρθωμά τους διά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στη συνέχεια η χαρά τελείωσε καθώς οι εμβολιασμοί γίνονται με ρυθμούς χελώνας.

Εκεί μάλιστα που είχαν προαναγγείλει σχεδόν πανηγυρίζοντας για τα 1.000 και πλέον εμβολιαστικά κέντρα που δήθεν θα ήταν έτοιμα, τώρα μόλις και μετά βίας λειτουργούν 282 τέτοια κέντρα. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος για ακόμη μία φορά εκθέτει την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση.

«Έχουμε επιβεβαιωμένα 110.000 νέα ραντεβού ιδίως από την κατηγορία των υπερηλίκων. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 150 σημεία εμβολιασμού με 282 εμβολιαστικά κέντρα. Ο σχεδιασμός είναι να έχουμε περισσότερα από 1.000 εμβολιαστικά κέντρα» ομολόγησε, με τη διευκρίνιση ότι «αυτό δεν είναι αναγκαίο σήμερα γιατί δεν έχουμε πολύ μεγάλη ροή προμηθειών (σ.σ. εμβολίων)».

Όπως υποστήριξε, μέσα στον Ιανουάριο από την Pfizer και τη Moderna η χώρα θα έχει περίπου 450.000 δόσεις, τον Φεβρουάριο περίπου 1.700.000 και τον Απρίλιο περίπου 7.000.000, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι «θα έχουμε στο πρώτο τρίμηνο περί τα 4.000.000 δόσεις μέχρι τέλη Μαρτίου».

Ο υπουργός Επικρατείας δεν δίστασε εξάλλου να παρέμβει επί της ουσίας στην επιτροπή των ειδικών που σήμερα θα προχωρήσει στις εισηγήσεις της για την επόμενη εβδομάδα.
«Το λιανεμπόριο, όπως λειτούργησε, δεν προκάλεσε καμία ουσιαστική επιβάρυνση στα υγειονομικά δεδομένα, άρα θα πρέπει να επαναλειτουργήσει. Από εκεί και πέρα για οποιοδήποτε άνοιγμα θα περιμένουμε τις αποφάσεις της επιτροπής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου