Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2021

Χρ. Γιαννούλης: Οι ειδικοί διαψεύδουν Μητσοτάκη - Καραμανλή για τη μη διασπορά σε λεωφορεία, μετρό και τρένα ΒΙΝΤΕΟ






Δήλωση του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης και αν. τομεάρχη Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρ. Γιαννούλη, με αφορμή τη δήλωση του προέδρουτ του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου πως «οι μολύνσεις δεν συμβαίνουν κυρίως το απόγευμα και το βράδυ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στα λεωφορεία, τα τρένα και στη δουλειά».

«Με κρότο καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης πως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν αποτελούν εστίες διασπορά του κορονοϊού», τονίζει ο Χρ. Γιαννούλης και επισημαίνει:

«Παρά τις προειδοποιήσεις των εποπτών υγείας, που είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ήδη από τις αρχές Νοεμβρίου μετά από αυτοψίες που πραγματοποίησαν, η κυβέρνηση έμεινε αδρανής και δεν έλαβε κανένα επιπλέον μέτρο για την αποφυγή του συνωστισμού στις αστικές συγκοινωνίες. Έρχεται λοιπόν τώρα με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, να τονίσει με έμφαση πως "οι μολύνσεις δεν συμβαίνουν κυρίως το απόγευμα και το βράδυ, αλλά κατά τη διάρκεια της ημέρας μέσα στα λεωφορεία, τα τρένα και στη δουλειά".

»Είχαμε τονίσει από την έναρξη της πανδημίας πως ο συνωστισμός και οι ασφυκτικές συνθήκες μεταφοράς στις ώρες αιχμής παραμένουν μία διαρκής εστία διασποράς και κινδύνου για τους επιβάτες. Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά πως είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση των βασικών γραμμών με περισσότερα δρομολόγια και όχι μόνο στις ώρες αιχμής, ώστε να εξυπηρετείται το επιβατικό κοινό. O εφησυχασμός και η αδράνεια αποτελούν τη δεδομένη χρονική στιγμή πολύ κακούς συμβούλους»

Στο βίντεο, οι δηλώσεις Μητσοτάκη - Πέτσα και σχετική παρέμβαση του Χρ. Γιαννούλη:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου