Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021

Τα γραφικά και τ’ άγραφα...



Παντελής Μπουκάλας


Μπορεί τα στιγμιότυπα που αναπαράγονται κατά κόρον να έχουν πρωταγωνιστή τον ψευτοσαμάνο με τα κέρατα ή τον MAGA που βούτηξε σαν λάφυρο το αναλόγιο για να μπορεί να διαβάζει όρθιος τα τουιτερικά Απαντα του αρχιμάγκα προέδρου του, η εισβολή στο Καπιτώλιο όμως δεν είχε τίποτε το γραφικό. Οπως δεν είχε και η απόπειρα εισβολής στην... ελληνική Βουλή από κατά φαντασίαν Μεγαλέξανδρους και λοιπούς πατριώτατους, του ίδιου πνευματικού φυράματος με τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ.


Αν μείνουμε στη γραφικότητα, αν πιστέψουμε ότι βλέπουμε κάτι ανάμεσα σε Τσινετσιτά και Τζέιμς Πάρις, κάποια στιγμή θα το χάσουμε το παιχνίδι. Ο Χίτλερ, μην το ξεχνάμε, έχει ακόμα τους φανατικούς του, κι ας αιματοκύλισε την πλάση. Γιατί θα χάσει ο Τραμπ από τη μια στιγμή στην άλλη τους ακολούθους του, κοντά εκατό εκατομμύρια; Δίχως δουλειά, πνευματική και οικονομική, οι ψεκαστές θα βρίσκουν πάντα πλήθος πρόθυμο για ψεκασμό.


Οσο θα υπάρχουν όντα πεπεισμένα ότι το «σύστημα» εχθρεύεται τους «κανονικούς» ανθρώπους, τους υπέροχους λευκούς, ότι τους κλέβει τις θέσεις εργασίας για να τις προσφέρει στις μεν ΗΠΑ σε Λατίνους και μαύρους, στη δε Ελλάδα σε Σύρους, Πακιστανούς κ.ά., ο τραμπισμός, σαν συνώνυμο του ρατσιστικού σωβινισμού, θ’ αντέχει και δίχως Τραμπ, όποιο κι αν είναι το μικρό όνομα μπροστά, Ντόναλντ, Ντόναλντ Τζούνιορ, Ιβάνκα.


Γραφικός λέγαμε ο κηραλοιφέμπορος Κυριάκος Βελόπουλος, και να τος στη Βουλή, αρχηγός, για να προτείνει από κει πια, και όχι από τηλεεκπομπές, ξερονήσια για τους πρόσφυγες, επακουμβήσεις για τα τουρκικά πολεμικά κ.ο.κ. Γραφικός λέγαμε ο Αδωνις Γεωργιάδης, και ιδού, αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και υπουργός Αναπτύξεως. Με το ελεύθερο να εκθέτει ακινδύνως τον αρχηγό του με όποιον τρόπο βρίσκει πρόσφορο κάθε φορά, στους σταθμούς και στα κανάλια όπου εμφανίζεται τόσο συχνά όσο κι αν ήταν δικά του.


Γραφικός λέγαμε ο Πάνος Καμμένος, προστάτης άγιος των ψεκασμένων, και να τος συγκυβερνήτης της χώρας, με καπετάνιο τον Αλέξη Τσίπρα, που –δεν ξεχνιέται αυτό– είχε βρει «διαβολικά καλό» τον Ντόναλντ – όχι τον Ντόναλντ της δυναστείας Μακ Ντακ αλλά τον ομώνυμό του της δυναστείας Τραμπ. Και απ’ τ’ άγραφα, απλώς απ’ τ’ άγραφα, ο Μάκης Βορίδης υπουργός Εσωτερικών. Θα υπήρχαν και άλλοι τρόποι για να γιορταστεί η πενταετία της ηγεμονίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ν.Δ. Χιουμορίστας ως γνωστόν ο πρωθυπουργός, διάλεξε τον βοριδικό. Για να δει πού θα ψάξουν να βρουν νέα παρτίδα κολακίνης οι αγιογράφοι του...


Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου