Πέμπτη, Ιανουαρίου 21, 2021

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο: Ο δήμος αλλάζει τα λουκέτα στους ναούς χωρίς να ενημερώνει τους ιερείς





Τι συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου


Απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο. Ο Δήμος αλλάζει κλειδαριές και λουκέτα σε ναούς και όχι μόνο δεν ενημερώνει εγκαίρως τους ιερείς αλλά δεν τους δίνει και το κλειδί. Πρόσφατο «θύμα» ο Ιερός Ναός Αγίου Κωνσταντίνου (Παλαιό Κοιμητήριο Ηρακλείου).

Υπάλληλος του Δήμου Ηρακλείου άλλαξε την κλειδαριά (για πολλοστή φορά) χωρίς να ενημερώσει τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού του Κοιμητηρίου, Κωνσταντίνο Πιτσικάκη, ο οποίος το πρωί δεν μπορούσε να εισέλθει στον ιερό ναό για να λειτουργήσει.

Κλείδωσαν και τον ιερέα

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Πριν λίγους μήνες άλλαξαν πάλι την κλειδαριά, κλειδώνοντας τον προϊστάμενο του Ιερού ναού μέσα στο κοιμητήριο.

Η αγανάκτηση ιερέων και πιστών ξεχειλίζει και ζητούν από τον δήμο να πάρει θέση για το ζήτημα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, καθημερινά βρίσκουν φαγητό περισσότεροι από 200 συμπολίτες χάρις στις προσπάθειες του εφημέριου του ναού του Κοιμητηρίου, πατέρα Κωνσταντίνου Πιτσικάκη αλλά και εθελοντών που καθημερινά διαθέτουν τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τους για να προσφέρουν στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σημειώνεται ότι, όπως έκανε γνωστό και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, οι ναοί άνοιξαν για τους πιστούς τη Δευτέρα (18/01), με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού.

(πληροφορίες από ekklisiaonline.gr, click4crete.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου