Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2021

Ανησυχία στην κυβέρνηση από την νέα αναφορά Μητσοτάκη σε «θαλάσσιες ζώνες»





ο κύριος Μάξιμος

Νέο σοβαρό ολίσθημα του πρωθυπουργού που προκαλεί πλέον απορίες

Νέα ανησυχία σε κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης προκάλεσε η σημερινή αναφορά Μητσοτάκη σε «θαλάσσιες ζώνες».


Ο πρωθυπουργός περιγράφοντας τη σημερινή επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία μίλησε περί «ειλικρίνειας» ως προϋπόθεση που ευνοεί τον διάλογο για την «οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών, που είναι και το αντικείμενο αυτών των διερευνητικών»!

Δηλαδή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να μιλά για θαλάσσιες ζώνες, ως αντικείμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία, ερχόμενος για ακόμα μια φορά σε αντίθεση με τον υπουργό εξωτερικών Νίκου Δένδια ο οποίος ξεκαθάρισε πως η μοναδική διαφορά με την Τουρκία, είναι ο καθορισμός της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της περί αυτήν θαλάσσιας ζώνης. Αυτή ακριβώς είναι η εθνική γραμμή για τα ελληνοτουρκικά που για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβιάζει μιλώντας γενικά για «θαλάσσιες ζώνες».

Ο κ. Γεώργιος Σαββαΐδης, Πρέσβης, Συντονιστής Πολιτικοστρατιωτικών και Επιχειρησιακών Υποθέσεων ΥΠΕΞ, πρώην Γεν. Γραμματεύς του ΥΠΕΞ και Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδος της χώρας μας με τις όμορες χώρες για την οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών, που μάλιστα είναι σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ξεκαθαρίσει ότι στον όρο «θαλάσσιες ζώνες» περιλαμβάνονται και τα χωρικά ύδατα! Δηλαδή κάτι αδιανόητο και αδιαπραγμάτευτο αφού αφορά τον σκληρό πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας.

Κι όμως ο κύριος Μητσοτάκης εξακολουθεί να μιλά για θαλάσσιες ζώνες, ολίσθημα που πλέον ουδείς μπορεί να το δικαιολογήσει ως «άγνοια». Αφού εκτός από τον σύμβουλο του κ. Σαββαΐδη, τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια, εκτός από παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο, το ξεκαθάρισε και ο Αντώνης Σαμαράς. Ότι ουδείς μπορεί να διαπραγματευτεί κάτι πέραν της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας.

Εκτός εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γίνει ο μόνος πρωθυπουργός στην ιστορία που θα διαπραγματευθεί εθνική κυριαρχία χωρίς προγενέστερη πολεμική ήττα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου