Τρίτη, Ιανουαρίου 26, 2021

Δεν ξεχνά το ΕΣΥ ο Νικήτας...

 


Ο Νικήτας Κακλαμάνης βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών όταν είχε καταγγείλει «νεοφιλελεύθερα πιράνχας» που ήθελαν να… φάνε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Μάλιστα, κατά καιρούς, ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της Βουλής προβαίνει σε παρεμβάσεις για... την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, με αποτέλεσμα να έχει γίνει… «πονοκέφαλος» στην οδό Αριστοτέλους.


Τελευταίο «χτύπημα» ήταν η χθεσινή του ερώτηση για ένα θέμα που έχει πολλάκις αναδείξει και ο ΣΥΡΙΖΑ: τις απλήρωτες εφημερίες στους υγειονομικούς του ΕΣΥ. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επισήμανε, στην ερώτησή του, πως «αν και έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, εντούτοις οι αποζημιώσεις των απασχολουμένων στο ΕΚΕΠΥ, για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2015, καταβλήθηκαν μόνο σε ποσοστό 20% της συνολικής εκκρεμούς οφειλής τον Δεκέμβριο του 2015».



Μάλιστα, για την κάλυψη εφημεριών, τα συνολικά οφειλόμενα τα ποσά ήταν 623.000 ευρώ, όπως τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Με την ερώτησή του, λοιπόν, ο πρώην υπουργός… έβγαλε την είδηση, αφού απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης παρέσχε την προσωπική του διαβεβαίωση για άμεση επίλυση των ανεξόφλητων εφημεριών σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας...


matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου