Σάββατο, Ιανουαρίου 16, 2021

Ανελέητο κυνηγητό για τον σκοπιανό που έκαψε την βουλγαρική σημαία. Όταν καίνε ελληνικές, είναι Σάββατο


 

Η δυναμική αντίδραση από το σύνολο του πολιτικού συστήματος της Βουλγαρίας, για μία ενέργεια που στην Ελλάδα έχει καταντήσει συνηθισμένη, διδάσκει πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι χώρες απέναντι στην βεβήλωση των εθνικών τους συμβόλων.


Ειδικά από τη στιγμή που στα Σκόπια η βεβήλωση της ελληνικής σημαίας έχει γίνει εθνικό σπορ. Χωρίς καμία συνέπεια για τους δράστες. Γιατί απλούστατα, η Ελλάδα δεν κινήθηκε  όπως κινήθηκε η Βουλγαρία στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Σε καρναβάλι λοιπόν που έγινε σε χωριό των Σκοπίων, συγκεκριμένα στο χωριό Βέβτσανι το οποίο κατοικείται αποκλειστικά από Σλάβους, οι παρευρισκόμενοι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με την αστυνομία η οποία είχε απαγορεύσει την διενέργεια της εκδήλωσης, έκαψαν μια βουλγαρική σημαία.

Σκόπια καρναβάλι έκαψαν βουλγαρική σημαία
Η σκηνή από το καρναβάλι, την ώρα που οι κάτοικοι καίνε βουλγαρική σημαία μπροστά στις αστυνομικές αρχές

Η αντίδραση των Βουλγάρων είναι υπόδειγμα αντίδρασης μίας χώρας που σέβεται τον εαυτό της και τα εθνικά την σύμβολα. Μία αντίδραση που δεν είδαμε ποτέ από την Ελλάδα.

Δείτε λοιπόν τι ακολούθησε μετά από αυτή την ενέργεια:
Η αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, ακαριαία έδωσε έντολή στον πρέσβη της Βουλγαρίας στα Σκόπια, Αγγέλ  Αγγέλοφ, να εκφράσει την έντονη  αγανάκτηση της για αυτήν την πράξη βανδαλισμού. Ακολούθησε φυσικά επίσημη ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείο εξωτερικών, που εκτός από την αγανάκτηση για αυτή την πράξη, περιέγραφε και τις επόμενες ενέργειες.

Ακολούθως, ο Βούλγαρος Πρέσβης Άγγελοφ πραγματοποίησε έντονη προφορική  διαμαρτυρία στο Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων.

Υπό το βάρος των πιέσεων της Βουλγαρίας, ο πρόεδρος των Σκοπίων, Στέβο Πενταρόφσκι, καταδίκασε απερίφραστα την ενέργεια αυτή με επίσημη δήλωση του. Ακολούθως, ο Βούλγαρος πρέσβης, διαβεβαίωσε ότι ο δράστης θα τιμωρηθεί με την ανώτατη ποινή που προβλέπεται για την συγκεκριμένη ενέργεια, με πέντε χρόνια φυλακή. Προφανώς έχοντας την αντίστοιχη διαβεβαίωση από τον πρόεδρο των Σκοπίων.

Υποδειγματική ενέργεια, υποδειγματική δράση από ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του. Ειδικότερα, σέβεται τα σύμβολα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου