Σάββατο, Φεβρουαρίου 27, 2021

Ύποπτη η (απόλυτη) στήριξη του Μητσοτάκη στη Μενδώνη!




Η παρέα της ντροπής

Όλη την πολιτική ευθύνη για τη δυσώδη υπόθεση Λιγνάδη ανέλαβε από βήματος Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατέβαλε τιτάνιες προσπάθειες για να καλύψει πλήρως τη Λίνα Μενδώνη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο την εικόνα ότι η υπουργός Πολιτισμού τον… κρατάει από κάπου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, όπου συζητήθηκε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών η υπόθεση Λιγνάδη, έπειτα από πρωτοβουλία του ίδιου, ο πρωθυπουργός ανέφερε, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι «δική μου είναι η πολιτική ευθύνη, μην ψάχνετε παραπέρα», κάνοντας μάλιστα λόγο για «εμμονική» επίθεση στη Λίνα Μενδώνη.

Φρόντισε ωστόσο να… εξαφανίσει την υπουργό, καθώς εκείνη απουσίαζε από την αίθουσα της Ολομέλειας, παρότι η ειδική συνεδρίαση στη Βουλή έλαβε χώρα προκειμένου να συζητηθεί η υπόθεση Λιγνάδη. Μάλιστα, με σκοπό την αποφυγή παρεξηγήσεων, η κυβέρνηση φρόντισε τα υπουργικά έδρανα να παραμείνουν κενά καθ’ όλη τη διάρκεια της πεντάωρης συζήτησης. Μοναδικές εξαιρέσεις, το… δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αλλά και η έτερη… πρωταγωνίστρια της μέρας, η εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε με πάθος τη Λίνα Μενδώνη, λέγοντας ότι είναι «αποτελεσματική και καλή» υπουργός, η οποία απλώς «αστόχησε επικοινωνιακά». Μάλιστα, αποκάλεσε «μεγάλο λάθος» τον χαρακτηριστισμό της «επικίνδυνος άνθρωπος». Υπεραμύνθηκε δε του έργου της, επιμένοντας ότι, ακριβώς επειδή χάρη σε εκείνη προχωρουν έργα, έχει αναστατώσει συντεχνίες. Απέρριψε, μάλιστα, κατηγορηματικά τα περί συγκάλυψης, υποστηρίζοντας -στη γραμμή Γεραπετρίτη– ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης απομακρύνθηκε από τη θέση του ως επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου πέντε ώρες μετά τη δημοσίευση της πρώτης καταγγελίας.

«Το υπουργείο δεν μπορούσε να γίνει δικαστής. Μετά την πρώτη ανώνυμη καταγγελία τού ζητήθηκαν εξηγήσεις. Την ίδια μέρα οδηγήθηκε σε παραίτηση. Εκεί κλείνει η κυβερνητική αρμοδιότητα» ανέφερε, «αδειάζοντας» όμως με αυτό τον τρόπο τον Χρήστο Ταραντίλη για τα περί «παραίτησης για προσωπικούς λόγους» αλλά και την ίδια τη Λίνα Μενδώνη, η οποία στις 7 Φεβρουαρίου είχε κάνει λόγο για «φήμες» κατά του σκηνοθέτη. Σε κάθε περίπτωση, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε κάθε σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη, σχολιάζοντας: «Ζήτημα να τον είχα δει μία ή δύο φορές». Κατήγγειλε, μάλιστα, «σταλινικές» πρακτικές, αναφερόμενος στην αφαίρεση της Λυδίας Κονιόρδου από φωτογραφία τους στο περιθώριο της παράστασης «Πρέσπες».

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός επέλεξε την τακτική της «φουλ» επίθεσης με σκληρή γλώσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο στη προσπάθειά του να επιτεθεί στην Κουμουνδούρου για τη «χυδαία», όπως την αποκάλεσε, δήλωση του Παύλου Πολάκη κατά της Ειρήνης Αγαπηδάκη, τελικά βρέθηκε απολογούμενος για τις δηλώσεις της εθνικής συντονίστριας. «Το ύφος των αναρτήσεών της είναι λίγο ακραίο, αλλά έγιναν όταν δεν κατείχε δημόσιο αξίωμα» αναγκάστηκε να πει, ενώ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη, τις οποίες αποκάλεσε «βαθιά προσβλητικές για τους ομοφυλοφίλους», υποστηρίζοντας ότι ο βουλευτής ανακάλεσε έπειτα από δική του παρέμβαση.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την κεφαλή του Παύλου Πολάκη επί πίνακι, ενώ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ «αριστερόστροφο τραμπισμό» και «εκτόξευση λάσπης». «Κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές;» διερωτήθηκε. «Σας καλώ να απαντήσετε ως πατέρας. Καταδικάστε τη συμπεριφορά και διαγράψτε τον Παύλο Πολάκη» ζήτησε, μάταια, από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε άλλο σημείο επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Αυτός είστε. Είστε τρισυπόστατος. Τσίπρας – Πολάκης – Βαξεβάνης, το ίδιο πράγμα είναι». Επίσης, εγκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στα άλλα, και για την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, μέσω του οποίου, όπως κατήγγειλε, διαμορφώθηκε ευμενέστερο πλαίσιο ποινών για τους βιαστές.

Κατά τα λοιπά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των ποινών για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, την αναστολή της παραγραφής μέχρι της ενηλικίωσης για ανήλικα θύματα, τη δημιουργία της ιστοσελίδας metoo.gov.gr για υποβολή καταγγελιών, τη θέσπιση της δυνατότητας της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης καθώς και την εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλα τα σχολεία.

ΠΗΓΗ: "δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου