Κυριακή, Φεβρουαρίου 28, 2021

Αρσάκειο: Έκλεισαν οι ομάδες των αποφοίτων στο Facebook





Οι σελίδες καλούσαν αποφοίτους των Αρσάκειων Σχολείων να θυμηθούν περιστατικά από τη θητεία του Δημήτρη Λιγνάδη.


Η δραστηριότητα των περισσότερων ομάδων αποφοίτων των Αρσάκειων Σχολείων στο Facebook φαίνεται να είναι σε παύση από χθες. Τα γκρουπ, μερικά από τα οποία αριθμούν χιλιάδες μέλη, καλούσαν μέχρι πρόσφατα τους απόφοιτους να θυμηθούν και να μοιραστούν περιστατικά από την θητεία του Δημήτρη Λιγνάδη.
Το κλείσιμο των συγκεκριμένων ομάδων φαίνεται να αποφάσισαν οι διαχειριστές τους χωρίς ωστόσο να εξηγήσουν την αιτία.

Στο κάλεσμα που απηυθύναν οι σελίδες με σκοπό να συνθέσουν «τα κομμάτια του παζλ» της υπόθεσης είχαν ανταποκριθεί πολλά από τα μέλη και οι αναρτήσεις είχαν συγκεντρώσει εκατοντάδες σχόλια.

Σε συνέχεια της διαδικτυακής δραστηριότητα των ομάδων και μετά τις αρχικές διαψεύσεις της Διοίκησης της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας 285 απόφοιτοι συνέταξαν επιστολή η οποία μιλούσε για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.

Μάλιστα, έκαναν λόγο για «διαχρονική νοοτροπία κάποιων» και «παντελή έλλειψη παιδαγωγικών ορίων ορισμένων εκπαιδευτικών».

Οι υπογράφοντες ανέφεραν στην επιστολή τους ότι οι πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τα περιστατικά ψυχικής και σεξουαλικής βίας σε βάρος ανηλίκων, με φερόμενο θύτη εξωτερικό συνεργάτη του Αρσακείου Ψυχικού, ενεργοποίησαν την ευαισθησία και την απωθημένη μνήμη τους και τονίζουν πως μέσω της επιστολής αυτής θέλουν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές.

«Η διοίκηση θα έπρεπε να έχει το θάρρος να λογοδοτήσει για την πραγματοποίηση ορισμένων –όπως αποδεικνύεται– λανθασμένων επιλογών», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γεώργιου Μπαμπινιώτη. «Αυθημερόν στον Εισαγγελέα», έγραψε στο facebook γνωστοποιώντας ότι συγκάλεσε το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας και θα εισηγηθεί σήμερα κιόλας να υποβληθεί στην εισαγγελία αίτημα να κληθούν οι 285 απόφοιτοι για να δώσουν στοιχεία για όσα αναφέρουν ώστε να ερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες.

Οι απόφοιτοι αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα τη Δευτέρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου