Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2021

Τι λέει το ένταλμα προφυλάκισης Λιγνάδη – «Υπότροπος και με εγκληματική ροπή» (video)





Σύμφωνα με τις αρχές, ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης παρόμοιων αδικημάτων, αν αφεθεί ελεύθερος - «Δεν μπορούν να κλονιστούν τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει»


Για σοβαρές ενδείξεις ενοχής, αναφορικά με το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή, κάνει λόγο το ένταλμα προφυλάκισης σε βάρος του κατηγορουμένου και προφυλακισθέντος, Δημήτρη Λιγνάδη με βάση την ομόφωνη απόφαση από την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/02). Με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου να είναι ήδη σε ειδική πτέρυγα στις φυλακές Τριπόλεως.

Όπως αναφέρει το «ethnos.gr», η ανακρίτρια, σημείωσε ότι από τον τρόπο τέλεσης των αδικημάτων – τα οποία περιγράφονται στο ένταλμα – «καταδεικνύεται η εμμονή, η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και η σταθερή εγκληματική ροπή του κατηγορουμένου στην τέλεση συναφών αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας».

Η δικαστική λειτουργός, τόνισε με νόημα ότι όσα στοιχεία συλλέχθηκαν κατά την διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης, είναι αδύνατο να κλονιστούν από τα στοιχεία που προσκόμισε ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο έγγραφο γίνεται λόγος από τη δικαστική λειτουργό για:
συγκεκριμένη μεθοδολογία και συστηματική προσέγγιση των δύο ανηλίκων αιγυπτιακής καταγωγής
την εμμονή του στην καλλιέργεια των κατάλληλων συνθηκών σε ιδιωτικούς χώρους φυσικής του εξουσίασης
την δημιουργία αρχικά κλίματος εμπιστοσύνης, καθώς εκμεταλλευόταν αφενός την δική του κοινωνική αναγνώριση και επαγγελματική καταξίωση, αφετέρου την έλλειψη σταθερού οικογενειακού περιβάλλοντος και την εσωτερική επιθυμία των παθόντων για κοινωνική αναβάθμιση και ενασχόληση με τον χώρο του θεάματος, με απώτερο στόχο την τέλεση των ανωτέρω πράξεων, με άσκηση σωματικής βίας, ή περιαγωγής των παθόντων σε κατάσταση αναισθησίας.




Κρίνεται ότι εάν αφεθεί ελεύθερος, θα τελέσει νέα αδικήματα

Επίσης, σύμφωνα με τις αρχές, ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης παρόμοιων αδικημάτων, «γεγονός που συνάγεται από τα περιστατικά της προηγούμενης ζωής του, τα οποία αφορούν στην αδιάλειπτη επιθυμία του για ικανοποίηση με καθ’οιοδήποτε τρόπο της γενετήσιας ορμής του με ανήλικα, κυρίως άρρενα άτομα, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς τους».

Πειστικές οι καταθέσεις των μαρτύρων

Η ανακρίτρια ανέφερε στο έγγραφο της προσωρινής κράτησης του σκηνοθέτη και ηθοποιού, ότι οι καταθέσεις των θυμάτων και των μαρτύρων κρίνονται πειστικές. Μάλιστα, είναι τέτοια η εγκληματική ροπή του χαρακτήρα του, που κρίνεται ότι δεν είναι επαρκής ο περιοριστικός όρος της ηλεκτρονικής επιτήρησης του (σ.σ βραχιολάκι).

Έφτασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης

Όπως αναφέρθηκε, στις φυλακές Τρίπολης, έφθασε το απόγευμα της Παρασκευής (26/02) ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος θα κρατηθεί, μετά τηναπόφασή για την προφυλάκισή του με ομόφωνη εισήγηση από ανακρίτρια και εισαγγελέα στις 02:00 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την «ΕΡΤ», παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο, από όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών και μεταφέρθηκε στις φυλακές που διαθέτει ειδική πτέρυγα για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αυτά τα αδικήματα.



Σύμφωνα με το «arcadiaportal.gr», που δημοσίευσε και σχετικές εικόνες, ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στις φυλακές Τρίπολης περίπου στις 4 το απόγευμα. Στο σημείο βρίσκονταν ήδη δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραψαν τις εικόνες.

Η απόφαση για την προφυλάκισή του πάρθηκε μετά από μια μαραθώνια απολογία του που είχε διάρκεια τέσσερις ώρες, ενώ η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα, ενώπιον της 19ης ανακρίτριας της Αθήνας για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή δύο ανηλίκων.

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του, καθώς οι λειτουργοί της δικαιοσύνης δε πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του ότι είναι αθώος και δεν έχει διαπράξει τους δύο βιασμούς για τους οποίους κατηγορείται.



Σημειώνεται ότι το κατάστημα κράτησης της Τρίπολης, όπως και των Γρεβενών, διαθέτει ειδική πτέρυγα για όσους κατηγορούνται για αδικήματα κατά της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν (ο) Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», δήλωσε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, αφήνοντας και αιχμές για την προφυλάκισή του.




Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης στο πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην αρμόδια ανακρίτρια, δηλώνοντας «αθώος», κάνει λόγο για «απολύτως ψευδείς και κατασκευασμένες» μηνύσεις και μαρτυρικές καταθέσεις σε βάρος του.

Πριν από την απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη στην ανακρίτρια είχε προηγηθεί ένα θρίλερ μετά την αίτηση ακυρότητας της προδικασίας, η οποία κατατέθηκε από την υπεράσπιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

(πληροφορίες από ethnos.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου