Παρασκευή, Φεβρουαρίου 26, 2021

Σε ντελίριο καταστολής η ΕΛ.ΑΣ στην πορεία για το Δημήτρη Κουφοντίνα – Αδιάκριτη επίθεση σε πολίτες και δημοσιογράφους (VIDEO)




Ένταση και χημικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Κουφοντίνα (video)

Πάνοπλοι αστυνομικοί, είτε πεζοί είτε πάνω στα μηχανάκια, ανεβοκατεβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, προσπαθώντας να διαλύσουν ότι τους μοιάζει με συγκέντρωση πλήθους, μη διστάζοντας να ψεκάζουν με χημικά ακόμα και άσχετους περαστικούς.

Κατιούσα

Κουρελόχαρτο γίνεται για άλλη μια φορά ακόμα και αυτό το αστικό σύνταγμα και οι προβλέψεις του για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, το οποίο είναι ξεκάθαρο πλέον πως με κυβερνητικές εντολές καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από την ΕΛ.ΑΣ, που διαθέτει λευκή επιταγή να διαλύει ακόμα και προληπτικά όποια συγκέντρωση κρίνει.

Έτσι, σύμφωνα με πολλαπλές καταγγελίες που φτάνουν από τα ΜΚΔ, η αστυνομία ξεκίνησε να επιτίθεται σε πραγματικούς ή και κατά φαντασίαν (της ΕΛ.ΑΣ) επίδοξους διαδηλωτές υπέρ του κρατούμενου απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, πριν ακόμα προλάβουν να βγουν από το σταθμό του μετρό της Ομόνοιας. Πάνοπλοι αστυνομικοί, είτε πεζοί είτε πάνω στα μηχανάκια, ανεβοκατεβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή, προσπαθώντας να διαλύσουν ότι τους μοιάζει με συγκέντρωση πλήθους, μη διστάζοντας να ψεκάζουν με χημικά ακόμα και άσχετους περαστικούς, ενώ πολλαπλές είναι οι αναφορές για ιδιαίτερη στοχοποίηση δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ με χρήση χημικών, χτυπήματα με ασπίδες και σπρωξίματα.

Το “νέο πρόσωπο της αστυνομίας”, αυτής που, κατά τον υπουργό Προ.πο Χρυσοχοΐδη, κυκλοφορεί στις γειτονιές και οι πολίτες χειροκροτούν, δείχνει άλλη μια φορά τα δόντια του. Κι είναι βέβαιο ότι το μένος των οργάνων της τάξεως δεν έχει να κάνει μόνο με το περιεχόμενο της συγκέκριμενης πορείας, αλλά αποτελεί μέρος μιας συνολικής στρατηγικής, που ήδη έχουμε δει με διάφορους βαθμούς έντασης να εφαρμόζεται το τελευταίο διάστημα, κατά εργαζόμενων, φοιτητών, μαθητών και άλλων ομάδων. Ο σύγχρονος γύψος που η κυβέρνηση και η τάξη που υπηρετεί ετοιμάζουν την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, που είναι ήδη εδώ, ξέροντας πως ήδη τα σχέδια συναντούν αντίσταση, που θα γιγαντωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Λογαριάζουν όμως, για άλλη μια φορά, χωρίς τον ξενοδόχο.




Σε νέα διαμαρτυρία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης, διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας.
Στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ομονοίας.

Έξω από τον σταθμό του μετρό, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών. 

Υπενθυμίζεται ότι οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» παραμένουν κλειστοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου