Τρίτη, Μαρτίου 02, 2021

Μαλεσίνα : Στα 186 τα κρούσματα – Ένας γάμος και οι ανοιχτές καφετέριες έφεραν το lockdown






Η γαμήλια τελετή έγινε στις 21 Φεβρουαρίου με 30 άτομα μέσα στο ναό και τουλάχιστον 200 στο προαύλιο χωρίς να τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις

Ένας γάμος με περίπου 300 καλεσμένους και οι θαμώνες καφενείων που παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο -και στις δύο περιπτώσεις με ανύπαρκτα μέτρα προστασίας από τον κοροναϊό- είνια οι αιτίες που η Μαλεσίνα βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου Σε σκληρό lockdown.

Έως τώρα τα κρούσματα σε όλο τον δήμο Λοκρών έχουν φτάσει τα 186, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Το 90% αυτών εντοπίζονται στη Μαλεσίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες θετικός στον ιό είναι και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μαλεσίνας Κώστας Μάκρου, ο οποίος παραβρέθηκε στον γάμο.

Η γαμήλια τελετή έγινε στις 21 Φεβρουαρίου με 30 άτομα μέσα στο ναό και τουλάχιστον 200 στο προαύλιο χωρίς να τηρούνται τα μέτρα και οι αποστάσεις.

«Τριακόσια άτομα, όλη η πλατεία και χώρια μέσα που ήταν γεμάτη η εκκλησία… Κανείς δεν φοράει μάσκες», ανέφερε μία κάτοικος στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, οι υπεύθυνοι του ναού αναγκάστηκαν να κλειδώσουν την πόρτα προκειμένου να μην μπει άλλος κόσμος μέσα. Μόνο οι ιερείς του ναού προσπάθησαν να επιβάλουν την τάξη, καθώς η αστυνομία ήταν πάλι απούσα…


Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι που παντρεύτηκε στο χωριό ζει μόνιμα στην Αθήνα. Και οι δυο έχουν καταγωγή από τη Μαλεσίνα και αποφάσισαν να παντρευτούν στο χωριό τους καθώς η Αττική είναι στο «κόκκινο» λόγω των κρουσμάτων. Ο γάμος διοργανώθηκε και συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος. Όπως λένε πληροφορίες παρόντες ήταν αρκετά μέλη της επίσημης τοπικής κοινότητας αλλά και άτομα από τον Δήμο Λοκρών. Μάλιστα η νύφη φέρεται να είναι κόρη μέλους του ΔΣ της Μαλεσίνας, όπως λένε οι ίδιες πηγές.

Τα κρούσματα στην Μαλεσίνα άρχισαν να ανεβαίνουν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας με τη θετικότητα να φτάνει στο 10,4%, ενώ από τα 386 rapid test τα 40 βγήκαν θετικά.

Η Πολιτική Προστασία αποφάσισε να επιβάλει 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός από συγκεκριμένους λόγους, όπως της υγείας.

Ολόκληρες οικογένειες έχουν νοσήσει, ενώ φαίνεται πως οι κάτοικοι δεν τηρούσαν γενικά τα μέτρα και κυκλοφορούσαν χωρίς μάσκα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, δύο γυναίκες από μία οικογένεια που πολλά από τα μέλη της νοσηλεύονται, πιθανολογούν ότι κόλλησαν από την ανοιχτή καφετέρια.

«Είμαστε επτά άτομα, είμαστε όλοι άρρωστοι. Από την καφετέρια πιθανόν να κολλήσαμε, εκεί έγινε η διασπορά η μεγάλη… Είχε ανοίξει, έβαζε άτομα λίγα… Αλλά από εκεί έγινε μάλλον… Η αλήθεια είναι ότι δεν τηρούσαμε πολύ τα μέτρα, δεν φορούσαμε τη μάσκα πολύ, δεν προσέχαμε πολύ», ανέφεραν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου