Τρίτη, Μαρτίου 02, 2021

Δύο πασίγνωστους Αθηναίους υποπτεύονται για το ριφιφί στο Ψυχικό




Θα μπορούσε να γίνει και κινηματογραφική ταινία. Το μεγάλο ριφιφί της Αθήνας. Αγνωστοι, χωρίς ίχνη παραβίασαν και ξάφρισαν τέσσερις τραπεζικές θυρίδες, στο υποκατάστημα μεγάλης, συστημικής τράπεζας σε ένα από τα πιο πλούσια προάστια των Αθηνών.

Η αστυνομία υποπτεύεται δύο γνωστούς Αθηναίους που είχαν απασχολήσει τα προηγούμενα χρόνια την επικαιρότητα.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, περιλαμβάνονται στον στενό πλέον κύκλο υπόπτων που έχουν σχηματίσει οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση της διάρρηξη των τεσσάρων θυρίδων σε τράπεζα του Ψυχικού.

Η κλοπή αποκαλύφθηκε στις 13 Νοεμβρίου από πελάτισσα της τράπεζας, ενώ από την πρώτη έρευνα των υπαλλήλων διαπιστώθηκε ότι είχαν παραβιαστεί τρεις ακόμη, στον ίδιο φωριαμό, στο κέντρο του θησαυροφυλακίου.

Η συνολική αξία των κλοπιμαίων φτάνει τo ιλιγγιώδες ποσό των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, βάσει των πρώτων καταθέσεων που πήραν από τα θύματα και τους υπεύθυνους του υποκαταστήματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η κλοπή διαπράχθηκε από τις 5 μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2020 και πιθανότατα όχι σε μία ημέρα, αλλά τμηματικά.

Επίσης, από τον τρόπο διάρρηξης, οι αστυνομικοί σχημάτισαν την εικόνα πως ο δράστης ενδεχομένως είχε τη βοήθεια πρώην ή εν ενεργεία υπαλλήλου, ο οποίος με κάποιο τρόπο εξασφάλισε αντίγραφο ενός κλειδιού-πασπαρτού για τις θυρίδες.

Μεγάλη αξία στην έρευνα έχει το γεγονός ότι ο φωριαμός με τις παραβιασμένες θυρίδες μεταφέρθηκε στις αρχές του 2020 στην τράπεζα του Ψυχικού από άλλο υποκατάστημα που έκλεισε.

Γι’ αυτόν τον λόγο ο φωριαμός δεν ήταν εντοιχισμένος, αλλά πακτωμένος στο πάτωμα, στο κέντρο του θησαυροφυλακίου. Σε πρώτη φάση, οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο βιβλίο εισόδου πελατών στο θησαυροφυλάκιο και στα βίντεο του κλειστού κυκλώματος ασφαλείας της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου