Τετάρτη, Μαρτίου 03, 2021

Ένας ομοφοβικός αντιπρόεδρος Βουλής…



Το ότι ο Χαράλαμπος Αθανασίου είναι ένας άκρως συντηρητικός πολιτικός ήταν γνωστό από παλιά. Ωστόσο, χθες, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης κατάφερε να… ξεπεράσει και τον εαυτό του, καθώς... συνέδεσε την ομοφυλοφιλία με μία συζήτηση περί σεξουαλικής κακοποίησης! 

«Εγώ, όμως, να πω ένα πράγμα, ότι φταίει και η νομοθεσία, η πολιτεία, τα νομοθετήματα που έχει περάσει κατά διαστήματα, που έχουν επιτείνει τα φαινόμενα αυτά, όπως παραδείγματος χάριν –μιλάμε γενικότερα τώρα, δεν μιλάμε επί της ουσίας του θέματος– το ότι καταργήθηκε η διάταξη για την “παρά φύσιν ασέλγεια” και εντάθηκαν αυτά τα φαινόμενα. Θυμηθείτε πότε καταργήθηκε, και κάτω από ποιες προϋποθέσεις» είπε επί λέξει ο κ. Αθανασίου, κατά την σύγκρουση στη Βουλή μεταξύ της Σίας Αναγνωστοπούλου και της Λίνας Μενδώνη. 

Σημειωτέον ότι η μεσαιωνική διάταξη του Ποινικού Κώδικα περί «παρά φύσιν ασέλγειας» καταργήθηκε το 2015 επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την κατάργησή της είχε ζητήσει ήδη από το 2004 η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου