Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021

Υπό διπλό εισαγγελικό «μικροσκόπιο» ο Μένιος Φουρθιώτης – «Γιατί τον κάλυπταν 4 μήνες» ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ





Υπόμνημα του Υπουργείου Εργασίας στον Εισαγγελέα


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (και αφορούν την υπόθεση του Μένιου Φουρθιώτη) διαβιβάστηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Όπως αναφέρεται «στο υπόμνημα συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζόμενους εταιρειών υπό τις επωνυμίες “Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ” και “Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία”, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του Μηχανισμού “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”».

Έχει διαταχθεί ακόμα και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας, απόπειρας παράνομης βίας ή απόπειρα εκβίασης, με αφορμή τα όσα κατήγγειλε πρόσφατα ο Γιάννης Βρούτσης, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης εισέβαλε μαζί με μπράβους στο Υπουργείο Εργασίας και εκτόξευε απειλές.
«Γιατί η κυβέρνηση κάλυπτε για 4 μήνες την απάτη 200.000 ευρώ του κ. Φουρθιώτη;»

Για «κόλαφο» κάνει λόγο η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Γιάννη Βρούτση. Μάλιστα θέτει και ερωτήματα, ως προς το γιατί μόλις σήμερα προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών, αλλά και «τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εν λόγω κύριο;»

Αναλυτικά:

«Οι νέες αποκαλύψεις του κ. Βρούτση για την υπόθεση Φουρθιώτη αποτελούν κόλαφο για την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Γνώριζαν από τον Δεκέμβριο πως ο συγκεκριμένος κύριος είχε εισπράξει με απάτη πάνω από 200.000 ευρώ από το Δημόσιο, αλλά προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη μόλις σήμερα, με καθυστέρηση 4 μηνών και μόνο αφού πρώτα αποκαλύφθηκε η απάτη. Για 4 μήνες, αντί προσφυγής στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είχε αναθέσει σε μισό αστυνομικό τμήμα τη φύλαξη του κ. Φουρθιώτη.

Τα ερωτήματα λοιπόν είναι απλά:

Γιατί τον κάλυπταν 4 μήνες και δεν προσέφυγε το Υπουργείο Εργασίας αμέσως στη Δικαιοσύνη για την επιστροφή των χρημάτων;

Με τι πλάτες ο συγκεκριμένος κύριος απειλεί υπουργούς της κυβέρνησης;

Τελικά, τι συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εν λόγω κύριο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου