Τετάρτη, Απριλίου 07, 2021

Το ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων – Το AstraZeneca σχετίζεται με περιστατικά θρομβώσεων! (video)





Όσοι εμβολιάζονται με το συγκεκριμένο εμβόλιο να παραμένουν σε εγρήγορση για δύο εβδομάδες!

Η επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνισης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), τελικά επιβεβαίωσε όσα κατήγγειλαν ειδικοί, αλλά και απλοί πολίτες. Διαπίστωσε σύνδεση του εμβολίου της AstraZeneca με τα σπάνια περιστατικά θρομβώσεων.

Όπως μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση: «Η επιτροπή κατέληξε σήμερα στο συμπέρασμα ότι οι σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων και θρομβοκυτταροπενίας θα πρέπει να καταγραφούν ως παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca».

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός καλεί τους επαγγελματίες Υγείας και όσους εμβολιάζονται να παραμένουν σε εγρήγορση για δύο εβδομάδες μετά τον εμβολιασμό τους με AstraZeneca.
Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες ανέφεραν πως τα περισσότερα περιστατικά εμφανίστηκαν σε γυναίκες κάτω των 60, περίπου δυο βδομάδες μετά τον εμβολιασμό, ενώ οι κίνδυνοι βρίσκονται υπό εξέταση.

Να σημειωθεί ότι στις 19:00 (ώρα Ελλάδος) ακολουθεί συνεδρίαση των υπουργών Υγείας της ΕΕ, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα μετά τη δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου του ΕΜΑ για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου