Τρίτη, Απριλίου 13, 2021

Έκτακτη πολεμική σύσκεψη στις Βρυξέλλες του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας - Ρωσόφωνοι μαχητές θερίζουν ουκρανικές μονάδες




Έκτακτη πολεμική σύσκεψη στις Βρυξέλλες του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας - Ρωσόφωνοι μαχητές θερίζουν ουκρανικές μονάδες

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Α.Μπλίνκεν σπεύδει στις Βρυξέλλες στα πλαίσια της μη προγραμματισμένης συνόδου των υπουργών εξωτερικών και άμυνας του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί μέσα σε πολεμικό κλίμα κατά της Ρωσίας.


Την Τετάρτη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, στην έδρα του ΝΑΤΟ.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης τηλεδιάσκεψη του Βόρειοατλαντικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ και των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ για το ζήτημα της έντασης στην Ουκρανία.


Με φυσική παρουσία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ, οι οποίοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες ενώ την ίδια στιγμή αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά έχουν βρεθεί σε θέσεις μάχης τόσο από τις κύριες όσο και από τις προωθημένες βάσεις.


Η Ουκρανία προσπαθεί με τις "πλάτες" του ΝΑΤΟ να επιβληθεί επί των ουσιαστικά ανεξάρτητων περιοχών του Ντονμπάς και των ρωσόφωνων που έχουν δημιουργήσει το κράτος της Νέας Ρωσίας και πλέον όλα κρέμονται από μία κλωστή καθώς καθημερινά οι ρωσόφωνοι δημιουργούν μεγάλες απώλειες στις φιλοναζιστικές δυνάμεις που στέλνει το Κίεβο με σκοπό να ανακαταλάβει τα εδάφη αλλά εκτός της μαχητικότητας των ντόπιων σρατιωτών βρίσκει και την αντίδραση της Μόσχας.

«Η Ρωσία παίρνει μέτρα για να αντιμετωπίσει τις απειλητικές κινήσεις του ΝΑΤΟ»,  δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού προσθέτοντας οι πρόσφατες ρωσικές ασκήσεις επέδειξαν την ετοιμότητά των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

«Σε απάντηση των στρατιωτικών ενεργειών του ΝΑΤΟ, οι οποίες απειλούν την Ρωσία έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Ως μέρος των μέτρων που έχουμε λάβει κατά τις ασκήσεις στο πραγματοποιήσαμε αιφνιδιαστικούς ελέγχους της πολεμικής ετοιμότητας των στρατευμάτων μας στην Δύση και στη νότια στρατιωτική Περιφέρεια», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Σοϊγκού.

Μάλιστα ο Σοϊγκού ανέφερε πως η Ρωσία έχει αναπτύξει  δύο Στρατιές και τρείς «μονάδες αλεξιπτωτιστών»  στα δυτικά της σύνορα μέσα σε τρεις εβδομάδες.

«Μέσα σε τρεις εβδομάδες δύο Στρατιές και τρεις σχηματισμοί αερομεταφερόμενων μονάδων έχουν επιτυχώς αναπτυχθεί στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας σε περιοχές εκπαίδευσης και πολεμικών επιχειρήσεων», είπε προσθέτοντας ότι το σύνολο της πολεμικής ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων προβλέπεται να φτάσει στο 100% τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Ο Σ.Σοϊγκού αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ:

«Οι αμερικανικές δυνάμεις μεταφέρονται από την βόρεια Αμερική στην Ευρώπη. Τα στρατεύματα στην Ευρώπη μετακινούνται προς τα σύνορα με την Ρωσία. Δυνάμεις συγκεντρώνονται στη Μαύρη Θάλασσα και στην Βαλτική. Τουλάχιστον 40.000 στρατιώτες και 15.000 οχήματα μετακινούνται επίσης κοντά στα ρωσικά εδάφη».  

Αυτό σημαίνει ότι 130.000 στρατιώτες της Δύσης και του Κιέβου είναι έτοιμοι να τραβήξουν το σκοινί χωρίς κανείς να ξέρει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα καθώς ο Ρώσος ΥΠΑΜ δήλωσε ότι οποιαδήποτε επίθεση του καθεστώτος του Κιέβου και του ΝΑΤΟ στους ρωσόφωνους πληθυσμούς στο Ντονμπάς θα τους βρει απεναντί του.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου