Τρίτη, Απριλίου 13, 2021

Γαλάζια φαρσοκωμωδία στην Εξεταστική με τα μαγειρέματα των μαρτύρων! “Παρόπλισαν” τον Κελέτση και ανέλαβαν Πλεύρης-Μαρκόπουλος να προεδρεύουν





Σε τραγέλαφο – ελλείψει οποιουδήποτε πραγματικού στοιχείου – εξελίσσεται από τα πρώτα “επεισόδια” η Προανακριτική Επιτροπή που έστησε η ΝΔ στη Βουλή εις βάρος του Νίκου Παππά! Μόνον που όπως όλες οι κακογραμμένες κωμωδίες, αποδεικνύεται σε κάθε συνεδρίασή της και κακοπαιγμένη!

Έτσι μετά το e-mail με το οποίο ο Κυριάκος Τόμπρας γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε καραντίνα, η πλειοψηφία αντί να καλέσει πρώτο μάρτυρα τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, Χρήστο Καλογρίτσα, διεξήγαγε σήμερα, Τρίτη, fast-track συνεδρίαση για να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής ότι θα περιμένουν τον συνεργάτη του εργολάβου να… γιάνει μέχρι την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα είχε προγραμματιστεί η εξέταση του πρώτου μάρτυρα Κυριάκου Τόμπρα, του ανθρώπου που φέρεται να μεσολάβησε προκειμένου να έρθουν σε επαφή Καλογρίτσας – CCC, ο οποίος ωστόσο βρίσκεται σε καραντίνα αναμένοντας τα αποτελέσματα μοριακού ελέγχου.

Η πλειοψηφία της προανακριτικής (ΝΔ-ΚΙΝΑΛ) αποφάσισε να αναβάλει την αυριανή συνεδρίαση λόγω της προγραμματισμένης σύγκλησης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και να μεταφέρει την εξέταση Τόμπρα την ερχόμενη Πέμπτη. Ωστόσο, αν ο ίδιος παραμένει σε καθεστώς καραντίνας θα προταχθεί η εξέταση του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η ΝΔ λοιπόν «μαγείρεψε» τη σειρά των μαρτύρων για να διευκολύνει τον άλλοτε αφερέγγυο εργολάβο. Εκθέτοντας τον πρόεδρο της Επιτροπής Σταύρο Κελέτση που φέρεται να είχε προτείνει στην εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ να προηγηθεί ο Χρ. Καλογρίτσας, τα μέλη της συμπολίτευσης –με τη συγκατάθεση του Βασίλη Κεγκέρογλου– αποφάσισαν να περιμένουν το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ του Κυρ. Τόμπρα την Τετάρτη και στην περίπτωση που αυτό βγει αρνητικό, θα τον καλέσουν να καταθέσει την Πέμπτη. Στην περίπτωση που ο συνεργάτης του Χρ. Καλογρίτσα αδυνατεί να δώσει το «παρών», στη θέση του θα κληθεί ο εργολάβος, ο οποίος ήταν να καταθέσει την Τετάρτη, όμως, η πλειοψηφία ανέβαλε τη διαδικασία με πρόφαση τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ.

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έντονα αντέδρασε η Θεοδώρα Τζάκρη, καθιστώντας υπεύθυνους για το «μαγείρεμα» τους Θάνο Πλεύρη και Δημήτρη Μαρκόπουλο. «Ή θα είμαστε ενήλικες και αυτά που λέμε θα ισχύουν ή θα είμαστε παιδιά και δεν θα τηρούμε αυτά που συνεννοούμαστε» είπε αναφερόμενη στη συνεννόηση που είχε με τον πρόεδρο της Επιτροπής την Παρασκευή σύμφωνα με την οποία πρώτος μάρτυρας θα ήταν ο πρωταγωνιστής, Χρ. Καλογρίτσας.

Σχολίασε δε ότι Θ. Πλεύρης και Δ. Μαρκοπουλος… προεδρεύουν στην Επιτροπή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Χωρίς Πλεύρη και Μαρκόπουλο δεν γίνεται τίποτα σε αυτήν την Προανακριτική».

«Αυτό που κάνετε είναι παραβίαση δικονομικού τύπου και δικονομικής ουσίας.Κάνετε πολιτική διαχείριση των μαρτύρων. Να περιμένετε να… γιάνει ο μάρτυρας για να πάτε στον επόμενο» τόνισε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ και ρώτησε ευθέως τους βουλευτές της πλειοψηφίας: «Πείτε μου τι είναι αυτό που σας τρομάζει; Τι φοβάστε;».

Το μόνο σχόλιο από πηγές της ΝΔ ήταν πως ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά για ένα διαδικαστικό θέμα. «Αποφασίστηκε να κληθεί ο κ. Τόμπρας κι αν αποδειχθεί άρρωστος την Πέμπτη, θα έλθει ο Χρ. Καλογριτσας την ερχόμενη Τρίτη ως πρώτος μάρτυρας» σημειώνουν οι «γαλάζιες» πηγές, προσθέτοντας πως η ΝΔ πρότεινε να υπάρχουν παραπάνω κλήσεις μαρτύρων λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, κοινοβουλευτικές πηγές επιβεβαιώνουν πως ο Β. Κεγκέρογλου συναίνεσε στην εισήγηση της ΝΔ.

Πηγή: documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου