Τρίτη, Απριλίου 13, 2021

Ψήφος εξωτερικού...

  


Η απόπειρα της κυβέρνησης να κρυφτεί πίσω από τις άστοχες δηλώσεις της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Η αλλαγή του ισχύοντος νόμου για την ψήφο των αποδήμων και η κατάργηση όλων των ασφαλιστικών δικλίδων που περιορίζουν το εύρος αυτού του δικαιώματος σε... όσους πολίτες κατάγονται από την Ελλάδα και έχουν διατηρήσει -έστω και χαλαρή- σχέση με τη χώρα μας, υπήρξε εξαρχής προσωπικό σχέδιο του Κυρ. Μητσοτάκη.

Η πρόθεση της Ν.Δ. να «καταργηθούν όλοι οι περιορισμοί» στην ψήφο των αποδήμων που διακηρύχτηκε από τον υπουργό Εσωτερικών και την κυβερνητική εκπρόσωπο επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το πάγιο σχέδιο του κόμματος αυτού να αλλοιώσει το εκλογικό σώμα για να επωφεληθεί η Δεξιά.

Άλλωστε ο κ. Βορίδης έχει αποκαλύψει με κυνισμό από το 2018 ότι πρέπει να γίνουν «αλλαγές στο κράτος και τους θεσμούς» ώστε να μην επανέλθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί «έχει ελαττωματικές ιδέες». Και αυτές οι δικές του «μη ελαττωματικές» -αλλά απολύτως αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές- ιδέες ήταν που έκαναν τον πρωθυπουργό να του αναθέσει το κρίσιμο αυτό υπουργείο.

Για τον ίδιο λόγο ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε επιλέξει ως υφυπουργό Εξωτερικών τον κ. Διαματάρη, στον οποίο θα ανέθετε χρέη κομματάρχη αποδήμων, αν δεν υποχρεωνόταν να τον αποπέμψει μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας για τα ανύπαρκτα πτυχία του.

Δεν είναι βέβαια η ακροδεξιά πολιτική καταγωγή του κ. Βορίδη, ούτε η προσωπική ανασφάλεια του πρωθυπουργού που οδηγούν σε αυτές τις ακραίες πρωτοβουλίες, λίγο καιρό μετά την επίτευξη μιας πρωτοφανούς πλειοψηφίας που στήριξε τον ισχύοντα νόμο στο Κοινοβούλιο.

Όπως έχει παραδεχτεί ο επίσημος βιογράφος του Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που «αποπειράθηκε να αλλάξει τους βασικούς συσχετισμούς της μεταπολίτευσης υπέρ της Κεντροδεξιάς με την ψήφο των αποδήμων».

Τώρα θεωρούν ότι μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο. Μόνο που ο τρόπος που ανακοινώθηκε καθώς και οι προσχηματικές δικαιολογίες που επιστρατεύτηκαν μαρτυρούν μάλλον ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει να αμφιβάλλει για το πολιτικό μέλλον της. Η λύση που θέλουν είναι να ψηφίσουν όσοι δεν γνωρίζουν τίποτε για όσα έχουν γίνει στη χώρα από το καλοκαίρι του 2019...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου