Τετάρτη, Απριλίου 14, 2021

«Πυρετός» θεωριών συνομωσίας για τον νεκρό Φίλιππο






Το δολοφονικό τσίμπημα για τον Covid-19, το σατανικό «666» και η προφητεία!

Δεν πρόλαβε να κλείσει τα μάτια για πάντα ο ελληνικής καταγωγής πρίγκιπας Φίλιππος και οι οπαδοί της Qanon κατέκλυσαν το διαδίκτυο με θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατό του στις 9 Απριλίου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 99χρονου συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ από το παλάτι του Μπάκιγχαμ, σύμφωνα με το Vice, τα μέλη της ομάδας συνωμοσιολόγων Qanon «χτύπησαν» πρώτη φορά. Ανάρτησαν τη θεωρία ότι αυτό που σκότωσε το «στήριγμα» της Ελισάβετ ήταν το εμβόλιο κατά του Covid-19, το οποίο ο γεννημένος στην Κέρκυρα Φίλιππος έκανε πριν από τρεις μήνες.




Άλλοι ισχυρίστηκαν ότι ο Φίλιππος ήταν ήδη νεκρός εδώ και ημέρες, αλλά το παλάτι το έκρυβε για να μην αποκαλυφθεί η αιτία θανάτου του. Οι θιασώτες της συγκεκριμένης θεωρίας συνωμοσίας υποστηρίζουν ότι ο σύζυγος της Ελισάβετ πέθανε διότι, εξαιτίας της πανδημίας, δημιουργήθηκε έλλειψη αδρενοχρώματος.
Βασανίζουν μικρά παιδιά

Πρόκειται για ουσία που οι συνωμοσιολόγοι θεωρούν ότι η παγκόσμια ελίτ λαμβάνει βασανίζοντας μικρά παιδιά για να ζει πολλά χρόνια. Παραλλαγή αυτής της θεωρίας συνωμοσίας θέλει τον Φίλιππο να είναι νεκρός εδώ και καιρό, και μάλιστα να δολοφονήθηκε.

Δημοφιλής έγινε επίσης, σύμφωνα με τη «New York Post», θεωρία που συνέδεε τον θάνατο του πρίγκιπα με το σατανικό 666. Ειδικότερα, οπαδοί της Qanon υποστηρίζουν ότι η ημερομηνία που πέθανε, 9 Απριλίου, και η ηλικία του -ήταν 99 ετών- σχηματίζουν τον αριθμό 999, ο οποίος είναι το «ανάποδο 666».

Τέλος, σύμφωνα με την «Independent», το πιο δραστήριο μέλος της ομάδας Qanon, ο «Mel Q», ισχυρίζεται ότι προέβλεψε τον θάνατο του Φιλίππου ακριβώς έναν χρόνο νωρίτερα.

Σε ανάρτησή του στις 9 Απριλίου του 2020 ο Mel Q χρησιμοποίησε τον όρο «scot-free» και τώρα ερμηνεύει την πρώτη λέξη ως «Σκωτία», την οποία θεωρεί αναφορά στον Φίλιππο που είχε τον τίτλο του δούκα του Εδιμβούργου. Με τη λέξη «free» (ελεύθερος) υποστηρίζει πως εννοούσε ότι η ανθρωπότητα θα «ελευθερωθεί» από την επίγεια παρουσία του Φιλίππου.
Η απροσδόκητα στενή σχέση του με την Νταϊάνα

«Με πολλή αγάπη, μπαμπάς». Έτσι υπέγραφε ο πρίγκιπας Φίλιππος τις επιστολές του προς την πριγκίπισσα Νταϊάνα, καθώς μεταξύ τους είχε δημιουργηθεί μια απροσδόκητα στενή σχέση.



Η Νταϊάνα θαύμαζε την ειλικρίνειά του και θεωρούσε ότι ήταν ο μόνος άντρας στον οίκο των Ουίνδσορ που την άκουγε πραγματικά. Μια φορά μάλιστα είχε αναρωτηθεί δημόσια «πόσες άλλες γυναίκες θα συζητούσαν τα συζυγικά τους προβλήματα με τον πεθερό αντί για τον άντρα τους;». Κι όμως, εκείνη το έκανε το καλοκαίρι του 1992, όταν η δημοσιότητα είχε στραφεί στην κρίση του γάμου της με τον Κάρολο, αφού ο Φίλιππος ήταν ο μόνος άνθρωπος στην οικογένεια που είχε ζήσει και εκτός των τειχών του παλατιού.

Εκείνος, από την πλευρά του, τη θαύμαζε και τη συμπονούσε. Πάντως, αν και τη θεωρούσε σκληρά εργαζόμενη, αμφέβαλλε αν η πριγκίπισσα ήταν αληθινά αφοσιωμένη στον θεσμό που την είχε αναδείξει. Σε ό,τι αφορά την απιστία του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, είχε ταχθεί σαφώς υπέρ της Νταϊάνα, αναφέροντας μάλιστα σε μία από τις επιστολές του προς εκείνη: «Δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν λογικό άνθρωπο να παρατάει εσένα για την Καμίλα». Πρόσθετε όμως ότι και εκείνη είχε μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό που συνέβη, καθώς με τη συμπεριφορά της είχε δώσει το πράσινο φως στον Κάρολο να γυρίσει στην αγκαλιά της πρώην ερωμένης του.


«Ύμνοι» από Χάρι: «Άρχοντας του μπάρμπεκιου, θρύλος στο κουβεντολόι»

Στα πάτρια εδάφη επέστρεψε ο «άσωτος» πρίγκιπας Χάρι προκειμένου να δώσει το «παρών» στην κηδεία του αγαπημένου παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου, αλλά και να σταθεί στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, έναν χρόνο μετά την παραίτησή του από τα βασιλικά του καθήκοντα και έναν μήνα μετά την πολυσυζητημένη συνέντευξή του, που βάθυνε περαιτέρω τη ρήξη στις σχέσεις των δύο πλευρών.

Ο δούκας του Σάσεξ έφυγε από το σπίτι του στην Καλιφόρνια το βράδυ του Σαββάτου για να επιβιβαστεί σε πρωινή πτήση της British Airways από το Λος Αντζελες.



Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Χίθροου τον περίμεναν άντρες ασφαλείας της βασιλικής οικογένειας και όλοι μαζί αναχώρησαν για το παλάτι του Κένσινγκτον. Από εκείνη την ώρα ο Χάρι μπήκε σε καραντίνα στο Νότιγχαμ Κότατζ.

Στην κηδεία ο Χάρι αναμένεται να φορέσει κοστούμι, καθώς του έχουν αφαιρεθεί οι στρατιωτικοί τίτλοι του. Η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ δεν τον συνοδεύει, διότι ο γιατρός τής απαγόρευσε να ταξιδέψει, λόγω της εγκυμοσύνης της. Σε δήλωσή του ο Χάρι χαρακτήρισε τον Φίλιππο «άνθρωπο του καθήκοντος, με εντιμότητα και υπέροχο χιούμορ», προσθέτοντας: «Ήταν ο παππούς μου: άρχοντας του μπάρμπεκιου, θρύλος στο κουβεντολόι και παιχνιδιάρης μέχρι το τέλος».
Θρίαμβος στα BAFTA για τον… αφηρημένο Άντονι Χόπκινς στη σκιά του πένθους

Ως επί το πλείστον διαδικτυακά και υπό τη σκιά του πένθους λόγω του θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου απονεμήθηκαν φέτος τα βρετανικά κινηματογραφικά βραβεία BAFTA. Μεγάλη νικήτρια ήταν η αμερικανική δραματική ταινία «Nomadland», για μια κοινότητα ανθρώπων που ζουν σε βαν. Συγκεκριμένα, εξασφάλισε το βραβείο στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας, αλλά και σε εκείνες της σκηνοθεσίας, που το πήρε η γεννημένη στην Κίνα σκηνοθέτρια Κλόε Ζάο, και του πρώτου γυναικείου ρόλου για τη Φράνσις Μακ Ντόρμαντ. Το «Nomadland» κέρδισε, επίσης, το βραβείο διεύθυνσης φωτογραφίας.

Το βραβείο βρετανικής ταινίας καθώς και πρωτότυπου σεναρίου κέρδισε η ταινία «Promising young woman», ενώ ο Αντονι Χόπκινς απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για τον ρόλο του στην ταινία «The father», στην οποία υποδύεται έναν άνδρα που πάσχει από άνοια. Ο 83χρονος, που είναι ο γηραιότερος ηθοποιός που παίρνει το συγκεκριμένο βραβείο, δεν απάντησε ποτέ στη βιντεοκλήση που του έγινε από τη διοργάνωση προκειμένου να παραλάβει το βραβείο του, επειδή, όπως εξήγησε αργότερα, ήταν πολύ αφοσιωμένος σ’ έναν πίνακα που ζωγράφιζε!


Διαδικτυακά για δύο νύχτες

Η τελετή της Βρετανικής Ακαδημίας Τεχνών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης διεξήχθη διαδικτυακά για δύο νύχτες και οι υποψήφιοι συνδέονταν μέσω βίντεο λόγω της πανδημίας του Covid-19. Ωστόσο οι κινηματογραφικοί αστέρες Χιου Γκραντ και Πριγιάνκα Τσόπρα Τζόνας εμφανίστηκαν διά ζώσης στο Ρόγιαλ Αλμπερτ Χολ του Λονδίνου, ενώ η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Αννα Κέντρικ συνδέθηκαν μαζί τους από ένα στούντιο στο Λος Αντζελες, προκειμένου να παρουσιάσουν τα βραβεία.

Επίσης, η ακαδημία απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, τον πρώτο πρόεδρο των BAFTA το 1959. Ο εγγονός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, είναι ο νυν πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου