Τρίτη, Απριλίου 13, 2021

Επιμένει να διατηρεί ηττοπαθή στάση στις τουρκικές προκλήσεις η ελληνική κυβέρνηση





Κι ενώ απομένουν λίγα 24ωρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών

Επιμένει η κυβέρνηση στην ηττοπαθή γραμμή να μη σηκώνει καν τους τόνους απέναντι στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, λίγα 24ωρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, των Νίκου Δένδια και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ερωτηθείσα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αν η κυβέρνηση φοβάται και νέες προβοκάτσιες της Τουρκίας, όπως το video που ανάρτησε στο Twitter ο στενός συνεργάτης του Ερντογάν, Φαρεντίν Αλτούν, όσο πλησιάζει το ραντεβού των δύο υπουργών, απάντησε: «Ως προς το video αυτό, πρόκειται για απαράδεκτα μυθεύματα, αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες εναντίον της χώρας μας. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ο κ. Δένδιας θα μεταφέρει από πρώτο χέρι τις απόψεις της ελληνικής πλευράς στην τουρκική πλευρά και ότι η Ελλάδα δεν θα είναι αυτή που θα δώσει οποιοδήποτε άλλοθι στην άλλη πλευρά».

Όσον αφορά ενδεχόμενη τηλεφωνική επικοινωνία των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, η κυρία Πελώνη απάντησε ότι «δεν υπάρχει κάτι». Σχετικά με την εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης για το ταξίδι του μεταβατικού πρωθυπουργού της Λιβύης στην Άγκυρα και αν αυτό θα επιφέρει εξελίξεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, σημείωσε: «Γνωρίζουμε πολύ καλά την τουρκική παρουσία στη Λιβύη. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να επανεκκινήσει τις σχέσεις της με τη λιβυκή πλευρά και αυτό σηματοδότησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου