Τρίτη, Απριλίου 13, 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: Είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν; Στη μοτοσικλέτα η άκρη του νήματος




Έρευνες σε δύο επίπεδα πραγματοποιούν οι αστυνομικές Αρχές, που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, προκειμένου να εντοπίσουν τα ίχνη αφενός των εκτελεστών που έστησαν τη φονική ενέδρα στον δημοσιογράφο και αφετέρου του ηθικού αυτουργού, που εκτιμούν ότι βρίσκεται πίσω από το συμβόλαιο θανάτου. 

Σωτηρία Παπαδοπούλου

«Κλειδί» για την πρώτη περίπτωση θεωρούν πως αποτελεί η εύρεση της μοτοσικλέτας χαμηλού κυβισμού, που χρησιμοποίησαν οι δράστες αρχικά για να προσεγγίσουν τον τόπο κατοικίας του δημοσιογράφου στον Άλιμο, και αφού εκτέλεσαν το σχέδιό τους, να διαφύγουν. Με δεδομένο ότι οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας εκτιμούν πως το πιθανότερο σενάριο είναι οι δράστες να επέλεξαν να κρύψουν το μηχανάκι σε κάποιο “ασφαλές” μέρος και όχι να το κάψουν -όπως έχει γίνει στο παρελθόν σε άλλες εγκληματικές υποθέσεις- ώστε να μην αφήσουν πίσω τους ίχνη, που θα βοηθούσαν τις Αρχές στον εντοπισμό τους. Γι’ αυτόν τον λόγο, εξάλλου, οι έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό της επίμαχης μηχανής, που οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αποτελεί την άκρη του νήματος για να ξετυλιχτεί το κουβάρι της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Παράλληλα, «τρέχουν» οι έρευνες για την ανάλυση των δεδομένων από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ, που καταστράφηκε μεν από μία σφαίρα, αλλά είναι ακόμη δυνατή η ανάκτηση αρχείων αλλά και από το laptop του, που παρέδωσε στις Αρχές η σύζυγός του. Εκτιμούν ότι από την ανάλυση των δεδομένων είναι πιθανόν να προκύψουν στοιχεία που θα φωτίσουν την υπόθεση και ως προς το σκέλος του ηθικού αυτουργού. Το συμπέρασμα, πάντως, στο οποίο φαίνεται πως έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί, είναι, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ότι οι δύο εκτελεστές δεν ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό, καθώς κάτι τέτοιο θα ήταν παρακινδυνευμένο λόγω των αυστηρών μέτρων που ισχύουν για την πανδημία, και έτσι το πιο πιθανό σενάριο είναι να κατοικούν στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν, άλλωστε, από το Star, οι έρευνες σε ξενοδοχεία αλλά και τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, δεν έχουν αποφέρει καρπούς, γεγονός που ενισχύει το παραπάνω σενάριο.





Είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν;

Ένα νέο σενάριο φαίνεται πως επεξεργάζονται οι αστυνομικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, το βράδυ της Τρίτης. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες της δολοφονίας είχαν προσπαθήσει ξανά να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ, τις τελευταίες τρεις ημέρες. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να πάρουν στην κατοχή τους κρίσιμο οπτικό υλικό των τελευταίων τριών ημερών πριν από τη δολοφονία, γιατί θεωρούν ότι οι δράστες δεν έκαναν μόνο «πρόβες» της εκτέλεσης, αλλά είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν, αλλά απέτυχαν για συγκεκριμένους λόγους. Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο τηλεοπτικός σταθμός, την Τετάρτη 7 Απριλίου ο δημοσιογράφος έφυγε κανονικά από το στούντιο της τηλεοπτικής εκπομπής, στο Πικέρμι, όμως καθυστέρησε να επιστρέψει στο σπίτι του, γιατί άλλαξε δρομολόγιο, παρέλαβε τη σύζυγό του από τη δουλειά και πήγαν και οι δύο μαζί στο σπίτι τους με μεγάλη καθυστέρηση. Ενδεχομένως οι δράστες να έφυγαν, γιατί η καθυστέρηση ήταν μεγάλη ή γιατί ήθελαν να τον προσεγγίσουν όταν ήταν μόνος του. Την επόμενη ημέρα, την Πέμπτη, ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε μία ώρα νωρίτερα από τη δουλειά του απ’ ό,τι συνήθιζε, καθώς του το επέτρεψε η θεματολογία της εκπομπής, και επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του. Σημειώνεται πως και την Τετάρτη και την Πέμπτη είχε παρκάρει ακριβώς έξω από την κατοικία του. Την Παρασκευή, όμως, ο δημοσιογράφος έφυγε τη συνηθισμένη ώρα από το τηλεοπτικό στούντιο, αλλά δεν βρήκε να παρκάρει έξω από το σπίτι του κι έτσι βρήκε θέση στάθμευσης κοντά στο παρκάκι, σε απόσταση περίπου 90 μέτρων. Ενδεχομένως οι δράστες να είχαν βάλει συνεργούς τους να έχουν πιάσει τη θέση μπροστά από το σπίτι, ώστε να δώσουν χρόνο στους δύο εκτελεστές να δράσουν, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου