Κυριακή, Απριλίου 11, 2021

Κικίλιας: Τον Ιούνιο οι εμβολιασμοί των σαραντάρηδων...



Στους εμβολιασμούς εξακολουθεί να ποντάρει η κυβέρνηση, παρά τους αργούς ρυθμούς ροής των δόσεων, αφού βρίσκεται σε σύγχυση, πιεζόμενη από την αποτυχία του εφαρμοζόμενου παρατεταμένου λοκντάουν, με μοναδικό όπλο τα επισφαλή και αμφιλεγόμενα self-tests.


Αγνοώντας τους αμείλικτους αριθμούς... σε κρούσματα, διασωληνώσεις και νεκρούς, που ξεπέρασαν χθες τους 8.830, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στον Μάιο η πανδημία θα υποχωρήσει σημαντικά και εκτίμησε ότι τον Ιούνιο θα εμβολιάζονται οι «υγιείς σαραντάρηδες», εάν τηρηθούν οι παραδόσεις του β' τριμήνου, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο το πρόγραμμα «Ελευθερία» προχωρά υποδειγματικά.



Σε συνέντευξή στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Βασίλης Κικίλιας απέρριψε εκ νέου την κριτική για πιέσεις στους εμπειρογνώμονες ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις προειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης υποστηρίζοντας πως δεν μπαίνει στα «χωράφια» της επιτροπής και ότι «τι θα γίνει το Πάσχα δεν έχει ακόμα συζητήσει από την Επιτροπή. Όταν έρθει η ώρα θα εξετάσει τα δεδομένα και θα εισηγηθεί αναλόγως».





Απαντώντας αν πιστεύει προσωπικά ότι είμαστε έτοιμοι για ένα νέο άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ισχυρίστηκε πως «δεν χωρά αμφιβολία ότι η προσεκτική ανακατανομή δραστηριοτήτων μπορεί να έχει επιτυχία, μόνο με μια ακόμα πιο προσεκτική τήρηση των κανόνων προστασίας και αυτοπροστασίας: Σωστή χρήση μάσκας, αποστάσεις και αντισηπτικό. Τώρα είναι η στιγμή να προσέξουμε περισσότερο από ποτέ».


Και μπορεί το εγκαταλειμμένο ΕΣΥ να είναι πλέον διάτρητο με τους νοσοκομειακούς να βρίσκονται σε απελπισία και ασθενείς να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, ωστόσο ο κ. Κικίλιας επανέλαβε ότι το σύστημα «άντεξε, αντέχει και θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, για να αντέξει. Δεν αφήνουμε κανέναν συμπολίτη μας, χωρίς την αναγκαία περίθαλψη, όχι μόνο για την Covid, αλλά και για όλα τα νοσήματα των συμπολιτών μας».



Σχολιάζοντας την κριτική από την αντιπολίτευση για τη διαχείριση της πανδημίας, υποστήριξε πως η προσπάθεια που γίνεται αναγνωρίζεται από τους πολίτες και διεθνώς, αλλά πρόσθεσε το εξής: «Στη ζωή δεν κάνουν λάθη μόνο όσοι δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Και εκ των υστέρων, φυσικά θα βρούμε πράγματα που θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα. Όμως είμαστε ακόμα μέσα στη φωτιά της μάχης με τον αόρατο κοινό εχθρό».


Τέλος, απηύθυνε για ακόμα μία φορά έκκληση στους ηλικιωμένους να εμβολιστούν, «να το κάνουν το συντομότερο δυνατό», και επαναλαμβάνοντας την δήλωση του πρωθυπουργού, σημείωσε πως το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών θα επανεξεταστεί μετά από μήνες. «Το φθινόπωρο, σε ουδέτερο χρόνο, θα ξαναδούμε από την αρχή το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού», είπε.

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου