Σάββατο, Απριλίου 10, 2021

Ξύπνησαν ζοφερές μνήμες από τη δολοφονία του Γκιόλια και την απόπειρα κατά του Χίου






Οι δράστες και των δύο υποθέσεων εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι


Η εν ψυχρώ μαφιόζικη εκτέλεση του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ ξυπνάει μνήμες από την πρώτη δολοφονία δημοσιογράφου με πανομοιότυπο τρόπο, αυτή του Σωκράτη Γκιόλια πριν από έντεκα χρόνια, αλλά και την πρόσφατη δολοφονική απόπειρα κατά του Στέφανου Χίου.

Οπως χθες, έτσι και στις 19 Ιουλίου του 2010 η κοινή γνώμη είχε «παγώσει» με την αναπάντεχη ενέδρα θανάτου που είχαν στήσει οι -ασύλληπτοι ακόμα- δολοφόνοι έξω από το σπίτι του 37χρονου Σωκράτη Γκιόλια στην εξώπορτα του σπιτιού του στην Ηλιούπολη. Οι δράστες είχαν χτυπήσει το κουδούνι του σπιτιού του στις 5.30′ τα ξημερώματα λέγοντάς του ότι δήθεν του κλέβουν το αυτοκίνητο. Ο δημοσιογράφος βγήκε ανυποψίαστος και τότε δέχτηκε 16 πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.




Λίγες μέρες αργότερα την ευθύνη για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια ανέλαβε με προκήρυξή της η οργάνωση Σέχτα Επαναστατών. Η ίδια οργάνωση είχε παλαιότερα αναλάβει την ευθύνη για την εκτέλεση ενός αστυνομικού φύλακα μάρτυρα της υπόθεσης ΕΛΑ και είχε κάνει δύο ένοπλες επιθέσεις, μία στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού και μία στο κτίριο που στέγαζε τον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Παρά τις επίμονες έρευνες των αστυνομικών, τίποτα δεν προέκυψε για τους δολοφόνους του 37χρονου, οι οποίοι δεν έχουν εντοπιστεί έως σήμερα. Μετά τη δολοφονία Γκιόλια η Σέχτα Επαναστατών δεν επανεμφανίστηκε…

Eνέδρα στα Βριλήσσια

Στόχος δολοφονικής ενέδρας είχε πέσει τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου του 2020 και ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος έξω από το σπίτι του, στα Βριλήσσια, αλλά είχε γλιτώσει τη ζωή του από καθαρή τύχη. Ο κουκουλοφόρος επίδοξος εκτελεστής τον είχε προσεγγίσει ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του και τον είχε πυροβολήσει σχεδόν εξ επαφής στο στήθος και τον λαιμό.



Ο Στέφανος Χίος κατάφερε να επιζήσει, ωστόσο η απόπειρα δολοφονίας του καταγράφηκε ως μια ακόμα μαφιόζικου τύπου, οι δράστες της οποίας παραμένουν άγνωστοι. Οταν αποκαταστάθηκε η υγεία του, ο Στέφανος Χίος κατέθεσε ότι είχε δεχτεί απειλές λόγω των δημοσιευμάτων του και φέρεται ότι είχε δώσει στις Αρχές συγκεκριμένα ονόματα που θεωρούσε ότι εμπλέκονται στην απόπειρα δολοφονίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου