Τρίτη, Απριλίου 13, 2021

«Φρένο» στις παραδόσεις εμβολίων της Johnson & Johnson στην Ε.Ε.!






Η αναβολή είναι προληπτική, ωσότου εξεταστεί ενδεχόμενη σύνδεση του εμβολιασμού με περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ

Την προληπτική αναβολή των προσυμφωνημένων παραδόσεων του εμβολίου της στις χώρες της Ευρώπης ανακοίνωσε η Johnson & Johnson, λόγω των περιστατικών θρομβώσεων που εμφανίστηκαν.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία, αποφάσισε να καθυστερήσει την προμήθεια της Ευρώπης με το εμβόλιό της, μετά την σύσταση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) για «πάγωμα» των εμβολιασμών, εξαιτίας των περιστατικών θρομβώσεων που παρατηρήθηκαν σε άτομα που τους χορηγήθηκε το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρίας.


Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωσή της η Johnson & Johnson αναφέρει τα ακόλουθα: «Η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Γνωρίζουμε μια εξαιρετικά σπάνια διαταραχή που περιλαμβάνει άτομα με θρόμβους αίματος σε συνδυασμό με χαμηλά αιμοπετάλια σε μικρό αριθμό ατόμων που έχουν λάβει το εμβόλιο Covid-19. Τα Κέντρα Ελέγχου Νόσων των Ηνωμένων Πολιτειών (CDC) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εξετάζουν δεδομένα που αφορούν έξι αναφερόμενες περιπτώσεις στις ΗΠΑ από περισσότερες από 6,8 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν. Λόγω της μεγάλης προσοχής, το CDC και το FDA συνέστησαν μια παύση στη χρήση του εμβολίου μας. Επιπλέον, εξετάσαμε αυτές τις περιπτώσεις με ευρωπαϊκές υγειονομικές αρχές. Λάβαμε την απόφαση να καθυστερήσουμε προληπτικά τη διάθεση του εμβολίου μας στην Ευρώπη».

Η εταιρεία συμπληρώνει πως συνεργάζεται στενά με ιατρικούς εμπειρογνώμονες και υγειονομικές αρχές και υποστηρίζει σθεναρά την ανοιχτή επικοινωνία των οποιονδήποτε σχετικών πληροφοριών, όχι μόνο στους επαγγελματίες της υγείας, αλλά και στο κοινό που αγωνιά να μάθει περισσότερα.

  • Δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση της Johnson & Johnson.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου