Κυριακή, Μαΐου 09, 2021

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τι θα γίνει με το ωράριο στην εστίαση, πότε ανοίγουν γυμναστήρια και μετακινήσεις»







«Αντίο» στα μηνύματα μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο, σημείωσε ότι θα πούμε από τις 15 Μαΐου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω, ενώ τα click away click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» διευκρίνισε.

Μάλιστα, ο υπουργός διευκρίνισε ότι μέσα στο μήνα Μάιο θα ανοίξουν γυμναστήρια και catering για δεξιώσεις. «Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα το ανακοινώσουμε μέσα σε αυτή την εβδομάδα με όρους και κανόνες» είπε, ενώ συμπλήρωσε πως στις δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα, θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι γιατροί.

Τα γυμναστήρια ανοίγουν στις 17 του μηνός, πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους, σημείωσε.
Απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε ό,τι αφορά στη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ. Με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

«Δεν λέω ότι η πανδημία τελείωσε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ και πρέπει να προσέχουμε, όσο γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα, κάθε μέρα που περνάει έχουμε 100.000 συμπολίτες μας που αρχίζουν να αποκτούν ανοσία» προειδοποίησε ο υπουργός.
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε πως στις λαϊκές αγορές ισχύουν τα 5 μέτρα απόσταση μεταξύ των πάγκων και το 50 – 50, δηλαδή την παρουσία των παραγωγών με πάγκους εκ περιτροπής μέσα στη βδομάδα για μισές ημέρες.

«Το θέμα θα συζητηθεί με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων» κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου