Τρίτη, Μαΐου 11, 2021

Γεωργαντάς: «Πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όσους νόσησαν με κορωνοϊό»





Διευκρίνισε πως θα είναι προς χρήση περίπου στα μέσα Ιουνίου


Για τον εμβολιασμό και την πανδημία μίλησε διεξοδικά ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, και συμβούλευσε όσους νόσησαν από τον ιό να μην κάνουν αμέσως το εμβόλιο.

«Όσοι έχουν νοσήσει με κορωνοϊό δεν μπορούν να κάνουν αμέσως εμβόλιο, καθώς πρέπει να περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε αυτούς θα δοθεί το ενιαίο πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως δίνεται και σε όσους κάνουν το εμβόλιο. Προς χρήση θα είναι περίπου στα μέσα Ιουνίου», είπε με νόημα ο κ. Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι οι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων θα γίνουν σε 48 ώρες, και υπογράμμισε ότι στις ηλικιακές ομάδες 30-44 θα δοθεί η δυνατότητα από το τέλος Μαΐου να συμμετέχουν σε όλα τα εμβόλια, όμως πρώτα θα ξεκινήσει η ηλικιακή ομάδα των 40-44 ετών.


Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, 1.600.000 άνθρωποι ανίχνευσαν την περασμένη Κυριακή αν έχουν ή όχι τον ιό, λέγοντας πως είναι «ο μεγαλύτερος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος από την αρχή της πανδημίας» στη χώρα.

Για τις περιπτώσεις με τα ψευδή αποτελέσματα στα self test μαθητών, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι υπάρχει «1% η πιθανότητα ψευδούς αποτελέσματος», ωστόσο σημείωσε ότι «η βεβαίωση του αποτελέσματος μπορεί να γίνει δωρεάν σε δημόσια δομή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου