Κυριακή, Μαΐου 09, 2021

“Πολιτικές αναλύσεις επιπέδου αμοιβάδας”! Τρολάρει στο facebook η Έφη Αχτσιόγλου τον “προπαγανδιστικό μηχανισμό” της ΝΔ




Απάντηση στην κριτική της ΝΔ, κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «επενδύει» στην πανδημία δίνει η Έφη Αχτσιόγλου, μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναφερόμενη στην πρόσφατη τοποθέτηση της σε εκδήλωση του κόμματος, η οποία βρέθηκε στο «στόχαστρο» της Πειραιώς, η τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε, συγκεκριμένα, τα εξής:

«Το απόγευμα της Παρασκευής, μιλώντας σε ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη μετά την πανδημία, υποστήριξα συνοπτικά τα εξής: ότι η πανδημία ανέδειξε ως μεγεθυντικός φακός τα όρια του νεοφιλελεύθερου μοντέλου, που εξυμνούσε την ιδιωτική πρωτοβουλία και απαξίωνε τις δημόσιες δομές, που υποστήριζε ότι η αγορά σε ελεύθερη λειτουργία μπορεί να έχει τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα. Δεξιές συντηρητικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη «ξαφνικά» συνειδητοποίησαν τη σημασία των δημόσιων συστημάτων υγείας αλλά και την ανάγκη παρέμβασης του κράτους στην αγορά για την προστασία της οικονομίας.

Η ΕΕ ακολούθησε εντελώς διαφορετικό μείγμα στην οικονομική πολιτική απ’ ό,τι στη χρηματοπιστωτική κρίση, απομακρύνθηκε από τις συνταγές της λιτότητας, κάλεσε τα κράτη να δαπανήσουν, προχώρησε σε μερική αμοιβαιοποίηση του χρέους για να δώσει ρευστότητα και δημιούργησε το Ταμείο Ανάκαμψης για να επουλωθούν οι πληγές της κρίσης. Ως ένα βαθμό πάγιες θέσεις της Αριστεράς δικαιώθηκαν και το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό μπλοκ που μέχρι χθες φαινόταν αμετακίνητο, εμφάνισε ρωγμές και σημαντικές μετατοπίσεις -συγκυριακές βέβαια.

Υποστήριξα, τέλος, ότι η Αριστερά στην Ελλάδα και την Ευρώπη πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτές τις ρωγμές και τις μετατοπίσεις των πολιτικών και των συσχετισμών και να διεκδικήσει μια ουσιαστικότερη αλλαγή στην πολιτική της Ευρώπης υπέρ μιας κοινωνικής ατζέντας, μακριά από αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες πειθαρχίας του παρελθόντος, υπέρ μεγαλύτερου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας και παιδείας. Αυτές οι μετατοπίσεις, οι ρωγμές, είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Αριστερά, τώρα που περισσότεροι είναι διατεθειμένοι να μετακινηθούν. Το σύνολο της τοποθέτησής μου βρίσκεται ακριβώς κάτω στο βίντεο που ανήρτησα στο facebook, για όποιον έχει διάθεση να την ακούσει.

Απ’ αυτή την τοποθέτηση, οι φωστήρες του προπαγανδιστικού μηχανισμού της ΝΔ διακινούν από χθες ότι εγώ είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει την πανδημία ως μεγάλη ευκαιρία και ότι εν ολίγοις είμαστε περιχαρείς στον ΣΥΡΙΖΑ για τον κορονοϊό. Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα.

Δεν μπορώ να εγγυηθώ φυσικά ότι η αλήθεια των λόγων μου θα επικυριαρχήσει της προπαγάνδας. Γι’ αυτό που μπορώ να δεσμευτώ είναι ότι τέτοιου τύπου αστείοι μηχανισμοί δεν θα μας κάνουν να αυτολογοκρινόμαστε, ούτε φυσικά και να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας αναλύσεις στο επίπεδο της αμοιβάδας».

Πελώνη: Να ζητήσει συγνώμη η Αχτσιόγλου:

Στην αντεπίθεση περνάει ξανά το κυβερνών κόμμα καθώς μετά την διευκρινιστική ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου που κατηγορεί τη ΝΔ για διαστρέβλωση των λεγομένων της, το μέγαρο Μαξίμου δια της Αριστοτελίας Πελώνη καλεί την πρώην υπουργό να ζητήσει συγγνώμη αντί να «προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

«Πώς γίνεται κάθε φορά που πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν αυτά που πραγματικά πιστεύουν να πέφτουν θύματα παρερμηνείας και προπαγάνδας, είναι απορίας άξιον» αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος για την ανάρτηση της της τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Η κ. Αχτσιόγλου επέλεξε αντί της συγγνώμης απέναντι στην κοινωνία που δίνει μάχη, ένα μακροσκελές ακαταλαβίστικο συνονθύλευμα αριστερίστικων παρωχημένων τσιτάτων για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

»Αντί της ντροπής, επιμένει στην έπαρση της δήθεν υπεράνω κριτικής ιδεολογική της άποψη που, ω του θαύματος, έπεσε θύμα προπαγάνδας».

Ιδεοληψία
«Ας μην το κουράζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και παραμένει το κόμμα που τρέφεται απο την ιδεοληψία που θέλει την κρίση ευκαιρία, όχι προς το καλύτερο, αλλά προς το διχαστικότερο. Γι’αυτό και η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία, όπως ομολόγησε η κ. Αχτσιόγλου, συμπυκνώνοντας τη συνολική στάση που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύοντας την εθνική προσπάθεια και καταστροφολογώντας εν μέσω πανδημίας» συμπληρώνει η Αριστοτελία Πελώνη και καταλήγει:

«Διερωτήθηκε, άραγε, η πρώην υπουργός Εργασίας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πώς θα προσέλαβαν τα λόγια της όσοι πέρασαν και περνούν την περιπέτεια του κορονοϊού; Ρητορικό βεβαίως το ερώτημα…».

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου