Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021

Κεραμέως: Κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά της ΑΔΕΔΥ για την 24ωρη απεργία της Τετάρτης

Αναφορικά με την αυριανή 24ωρη απεργία


Πρόκειται να ψηφιστεί ένα εργασιακό νομοσχέδιο που θα αλλάξει τις ζωές όλων των εργαζομένων, και η κυβέρνηση ζητά από τον κόσμο να μην απεργεί. Να μην μιλά!

Μεγάλος ξεσηκωμός έχει γίνει για την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως να καταθέτει αγωγή για τη διασφάλιση των Πανελλαδικών εξετάσεων -όπως λέει-, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη κινητοποίηση, μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.
Τώρα τούς πείραξε η απεργία!


Όταν οι υποψήφιοι έκαναν τηλεκπαίδευση για σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια, τότε το Υπουργείο Παιδείας δεν σκέφτηκε ότι κάποια παιδιά μπορεί να μην έχουν τα τεχνολογικά μέσα για να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους… Τώρα, όμως θα χαθεί ο κόσμος… Όταν δημιουργούν υποψηφίους δύο ταχυτήτων, τότε είναι όλα καλά; Τώρα όμως, οι εργαζόμενοι που χάνουν κεκτημένα ετών να μην διαμαρτυρηθούν γιατί θα πάει στράφι η χρονιά;


Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας:

«Η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους.

Το δικαίωμα στην απεργία είναι απολύτως σεβαστό και κατοχυρωμένο. Δεν μπορεί όμως και δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο μια κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον περισσότερων των 100.000 υποψηφίων.

Ενδεικτικά, εκπαιδευτικοί κάθε κλάδου και κατηγορίας που συμμετέχουν στη διαδικασία, δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς (π.χ. λεωφορεία, τρένα, πλοία) κατά τις πρωινές ώρες μετακίνησης υποψηφίων, επιτηρητών και λοιπών συντελεστών προς τα εξεταστικά κέντρα, όλοι συμβάλλουν, άμεσα ή έμμεσα, στην ομαλή διεξαγωγή μιας κρίσιμης δοκιμασίας της σχολικής ζωής, που δεν νοείται να τίθεται σε κίνδυνο.

Δεδομένης της κρισιμότητας της περίστασης, η ΟΛΜΕ απηύθυνε και η ίδια αίτημα εξαίρεσης των μελών της από την απεργία της ΑΔΕΔΥ, το οποίο ωστόσο δεν έχει απαντηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε κατεπείγουσα αγωγή κατά των καλούντων σε απεργία ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με μοναδικό σκοπό να διασφαλισθεί – στο αναγκαίο και αναλογικό μέτρο – ότι η διενέργεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 δεν θα παρακωλυθεί με κανένα τρόπο.

Ζητά συγκεκριμένα να περιοριστεί η άσκηση της απεργίας στη μη εμπλοκή των εκπαιδευτικών και λοιπών συντελεστών της διεξαγωγής Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και να προβλεφθεί η δυνατότητα χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έως τις 10 π.μ. της Τετάρτης, προκειμένου να μπορέσουν να προσέλθουν οι υποψήφιοι, επιτηρητές και λοιποί συντελεστές στις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Καθήκον μας να προστατεύσουμε τους υποψηφίους μας από κάθε αναστάτωση, τη στιγμή που κορυφώνεται η προσπάθειά τους στις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας, και να θωρακίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων. Καλούμε όλες τις πολιτικές και κοινωνικές ομάδες να συστρατευθούν σε αυτόν τον σημαντικό σκοπό. Απευθύνουμε κάλεσμα στους καλούντες σε απεργία να μην παρεμποδίσουν με οποιονδήποτε τρόπο την κρίσιμη αυτή δοκιμασία των παιδιών μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου