Σάββατο, Ιουνίου 19, 2021

Πόσες ακόμα γυναίκες ζουν την δική τους κόλαση κακοποίησης από τον ευυπόληπτο σύζυγο και πατέρα;


 

Όλοι γνωρίζαμε αλλά δεν τολμούσαμε να το παραδεχτούμε. Ίσως γιατί βαθιά μέσα μας δε θέλαμε να το πιστέψουμε…

Τώρα που καταλαγιάζει το αρχικό σοκ της κοινωνίας από την είδηση της δολοφονίας της γλυκύτατης Κάρολαϊν από τον 32χρονο πιλότο στα Γλυκά Νερά, αυτό που θα πρέπει να απασχολήσει το δημόσιο διάλογο είναι οι αναρίθμητες περιπτώσεις κακοποίησης μητέρων και παιδιών από πατέρες-αφέντες και κατά τα άλλα ευυπόληπτους συζύγους. Και από το αφήγημα που καλλιεργείται στην κοινωνία περί αλλοδαπών, σεσημασμένων κακοποιών, αδίστακτων Αλβανών, λαθρομεταναστών Πακιστανών (που συνήθως είναι δύο -ο ένας κοντός ο άλλος ψηλός- και μιλούν σπαστά ελληνικά) και κάθε άλλου είδους ιδεοληπτικού, διχαστικού και προπαγανδιστικού προτύπου προσπαθούν να περάσουν στην κοινωνία.

Όχι ότι δεν υπάρχουν. Αλλά το έγκλημα είναι έγκλημα. Και όποιος κι αν είναι αυτός που το διαπράττει, ψηλός, κοντός, λεπτός, Αλβανός, Έλληνας, ξανθός, είναι εγκληματίας.

Στην περίπτωση αυτή, πρόκειται για ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ. Της 20χρονης Κάρολαϊν από ένα σύζυγο-“πρότυπο”, ευυπόληπτο πιλότο και… καλό πατέρα όπως έλεγε στη Βουλή κι ο Λοβέρδος.

Μόνο που κε Λοβέρδο, η κακοποίηση δεν μπορεί να… μας ξεφεύγει λιγουλάκι. Ας θυμηθούμε τις δημόσιες τοποθετήσεις διάφορων πολιτικών και ας αναλογιστούμε τον αντίκτυπο που είχαν και τους σκοπούς που εξυπηρετούν.

IMG 3068 IMG 3069 IMG 3070


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου