Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2021

“Φάπα”! Η οικονομική Εισαγγελία επέστρεψε ως “ατελές” στο ΣΔΟΕ το πόρισμα για Χειμάρρα την ώρα που πανηγύριζε! Στον αέρα η συμμετοχή του; FAQ NEWS από thefaq

 

 

Έκθετη για άλλη μία φορά βρίσκεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ (αλλα και ο ΣΔΟΕ) η οποία ενώ χθες έσπευσε να πανηγυρίσει μέσω των φίλιων μέσων ενημέρωσης για δήθεν δικαίωση Χειμάρα σχετικά με τις παράνομες, «χρυσές δουλειές» με το δημόσιο.

Όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr η εισαγγελέας που έλαβε προς επικύρωση το πόρισμα του ΣΔΟΕ για το οποίο πανηγύριζαν χθες τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, το επέστρεψε ως «ατελές» για περαιτέρω διερεύνηση.

 

Χθες, το σύστημα Μητσοτάκη πανηγύριζε για τη δήθεν δικαίωση του Θέμη Χειμάρα, ο οποίος στις αρχές του χρόνου παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα καθώς αποκαλύφθηκε ότι η εταιρία του σύναπτε συμβόλαια εργασίας με δημόσιους φορείς, παρά το ασυμβίβαστο λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας. Ωστόσο τα πανηγύρια βασίστηκαν στην επιλεκτική επισύναψη μόνον 4 εκ των 50 σελίδων του πορίσματος του ΣΔΟΕ το οποίο επιβεβαιώνει την παραβίαση του νόμου περί του ασυμβίβαστου.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα η Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Ευθ. Στάμου που έλαβε προς επικύρωση το πόρισμα, όχι μόνο δεν έβαλε την υπογραφή της, αλλά το επέστρεψε στον Προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ, ζητώντας παράλληλα «συμπληρωματική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων πραγματικών περιστατικών».

Η ίδια διαπιστώνει πρωτοφανή ελλείμματα στον έλεγχο του πορίσματος σε δύο σημεία. Αρχικά ζητεί «να προσδιοριστούν ρητά και με σαφήνεια οι συμβάσεις της εταιρείας “ΘΕΜΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ” που συνήφθησαν με το Δημόσιο, του Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, κρατικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις ΟΤΑ, το αντικείμενο των εν λόγω συμβάσεων, το ποσό που καταβλήθηκε στην ως άνω εταιρεία για κάθε σύμβαση χωριστά και το συνολικό ποσό που καταβλήθηκε στην ως άνω εταιρεία από την εκτέλεση των συμβάσεων». Επιπλέον, ζητεί διευκρινίσεις σχετικά με το «εάν συμμετείχαν άλλες εταιρείες και υπέβαλαν προσφορές και σε θετική περίπτωση, να προσδιοριστεί ποια ήταν επακριβώς η προσφορά τους και ποια ήταν η προσφερόμενη τιμή πώλησης των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους».

Το παραπάνω αίτημα εκθέτει τόσο τους υπογράφοντες το πόρισμα του ΣΔΟΕ, όσο και τον Θ. Χειμάρα που τα επικαλείται, αφού όπως προκύπτει, ο έλεγχος ήταν δειγματοληπτικός και έτσι ολοκληρώθηκε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Το δεύτερο σημείο που θέτει η αντεισαγγελέας Στάμου προς περαιτέρω διερεύνηση, αφορά το «εάν η εκτέλεση των συμβάσεων αυτών επέφερε ζημία στην περιουσία του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, κρατικών νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου, δημοσίων επιχειρήσεων ΟΤΑ, ήτοι να εξακριβωθεί εάν τα ποσά που δαπανήθηκαν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προμηθεύτηκαν οι ανωτέρω, ήταν υπερβολικά και δυσανάλογα με το πραγματικό τους κόστος, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες δαπάνες άλλων Δήμων της Χώρας για την προμήθεια ομοειδών προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και με τις τιμές της αγοράς». Η ίδια καλεί «σε θετική περίπτωση να προσδιοριστεί το ακριβές ύψος της προκληθείσας ζημίας».

Σημειώνεται ότι χθες ο Θ. Χειμάρας με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «σκευωρία», ενώ μίλησε ακόμα και για «δολοφονία χαρακτήρων» από τον του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε ο τομέας Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία η εταιρεία πληροφορικής του Θ. Χειμάρα είχε CEO που πουλούσε λουκάνικα και ζαμπονοτυρόπιτες. Επιπλέον, η εταιρεία του πρώην βουλευτή της ΝΔ έκανε business με το δημόσιο ύψους άνω των 400.000 ευρώ.

documentonews.gr
documentonews.gr

 

documentonews.gr

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου