Δευτέρα, Ιουνίου 07, 2021

ΣΥΡΙΖΑ: Η ποινική δίωξη κατά Αγγελή επιβεβαιώνει πόσο «σκευωρία» ήταν τελικά το πολύκροτο σκάνδαλο Novartis


s

Ανακοίνωση για την ποινική δίωξη κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.


«Η ποινική δίωξη κατά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή, γιατί σύμφωνα με όλα τα ρεπορτάζ αρνήθηκε να παραλάβει usb με στοιχεία για λογαριασμό συγγενικού προσώπου πρώην υπουργού της ΝΔ, που σχετίζονται με τη Novartis, επιβεβαιώνει πόσο "σκευωρία" ήταν τελικά το πολύκροτο σκάνδαλο», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.


Σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης, που βάσισε όλη την επιχειρηματολογία του στην κατάθεση του κ. Αγγελή, δεν έχει παρά να ζητήσει έστω και τώρα μία συγγνώμη από τους πολίτες». «Και για τα άθλια ψέματά του προκειμένου να γλιτώσει αυτούς που έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι και για το πλιάτσικο δισεκατομμυρίων σε βάρος Δημοσίου, ασφαλισμένων και φορολογουμένων, το οποίο εξάλλου επιβεβαίωσε και η ίδια η Novartis, αποδεχόμενη να πληρώσει για διαφθορά στην Ελλάδα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ» συνεχίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, και καλεί τον πρωθυπουργό «μετά από αυτή την εξέλιξη να ενημερώσει ο ίδιος τον ελληνικό λαό, ως έχει υποχρέωση, ποιος είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ, που, σύμφωνα με την ελληνική Δικαιοσύνη, ο κος Αγγελής προσπάθησε να προστατεύσει».



«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που είναι πια ολοφάνερο είναι πως η μόνη αληθινή σκευωρία είναι τα ειδικά δικαστήρια που προσπαθεί να στήσει ο κος Μητσοτάκης για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αλλά πάντα έτσι ήταν η Δεξιά και η παράδοση της οικογένειας Μητσοτάκη. Ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/syriza-poiniki-dioxi-aggeli-skandalo-novartis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου