Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021

Ο Άδωνις προτρέπει τις επιχειρήσεις να απολύουν τους ανεμβολίαστους (video)

Ο Υπουργός των προκλήσεων


Συνέχεια στο ρεσιτάλ χυδαιότητας και διχασμού από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έδωσε τις… ευλογίες του σε επιχειρήσεις να προχωρήσουν σε απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζόμενων!

«Αν ζητάτε τη γνώμη μου ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να επικαλεστεί τον μη εμβολιασμό ως λόγο απόλυσης, αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή», είπε ο ο υπουργός Ανάπτυξης με το γνωστό ύφος που τον διακρίνει.

Και πρόσθεσε υποκριτικά ότι «πρόκειται για ζήτημα που κρίνεται στις δικαστικές αίθουσες, δεν αφορά καθόλου την κυβέρνηση, ούτε πρόκειται να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτι τέτοιο».


Επανέλαβε ότι θα ήταν καταστροφική για την οικονομία μια νέα καραντίνα σε περίπτωση τέταρτου κύματος (σ.σ. το μπαλάκι των ευθυνών πάλι στους πολίτες) και αυτή θα πρέπει να αποφευχθεί μέσω των εμβολιασμών.

«Εάν φτάσουμε στο 80% εμβολιασμένων, τελείωσε η πανδημία. Η χώρα μας έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς εμβολιασμών στον κόσμο και στόχος είναι να μην πέσει αυτός ο ρυθμός», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας με βάση την πορεία της πανδημίας και πως με εντολή του πρωθυπουργού έχουν δοθεί στην Επιτροπή Βιοηθικής ερωτήματα που αφορούν την μείωση των μέτρων προστασίας για τους εμβολιασμένους.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι τον ενοχλεί η λέξη «προνόμια» και πως «είναι λογικό όταν κάποιος επιλέγει να εμβολιαστεί και κινδυνεύει λιγότερο να μπορεί να έχει λιγότερα μέτρα προστασίας και όταν δεν εμβολιάζεται και κινδυνεύει περισσότερο να έχει περισσότερα μέτρα προστασίας».

«Όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος του εμβολίου ως δυνατότητα για όλους, τότε προφανώς η κυβέρνηση όπως και όλα τα κράτη του κόσμου, θα ρυθμίσουμε το πώς θα γίνεται η κοινωνική κινητικότητα βάσει κινδύνου», σημείωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου