Παρασκευή, Ιουλίου 30, 2021

Έκτακτα μέτρα από Χαρδαλιά-Χρυσοχοΐδη για τον καύσωνα και τις φωτιές- Η θερμοκρασία θα σπάσει το φράγμα των 42 βαθμών (vid)





Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο φαινόμενο που θα έχει μεγάλη διάρκεια, υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να σπάσει το φράγμα των 42-43 βαθμών Κελσίου



Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά για τον καύσωνα που σαρώνει τη χώρα.

Οι ανακοινώσεις για το κύμα καύσωνα:




Όπως τονίστηκε έχουν δοθεί οδηγίες στους δήμους της χώρας για τη φιλοξενία σε κλιματιζόμενους χώρους των αστέγων, ενώ έγινε έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν στις άσκοπες μετακινήσεις όσο διαρκέσουν τα φαινόμενα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφορικά με την πρόληψη των πυρκαγιών είπε πως στην «μάχη» ρίχνεται και η ΕΛΑΣ η οποία θα κάνει περιπολίες προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν εστίες πυρκαγιάς.

Αναφορικά με το κύμα καύσωνα , ο κ. Χρυσοχοΐδης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για ορθή χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ σχετικά με την προστασία των εργαζομένων, τόνισε πως θα ακολουθήσουν δηλώσεις από το υπουργείο Εργασίας.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χρυσοχοϊδης απεύθυνε έκκληση να μην χρησιμοποιείται η λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. «Η ΛΕΑ σώζει ζωές», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι μια μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί με συνεργασία και αλληλεγγύη».

Ακολούθως ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς έκανε λόγο για ένα επικίνδυνο φαινόμενο που θα έχει μεγάλη διάρκεια, υποστηρίζοντας πως δεν αποκλείεται σε τοπικό επίπεδο να σπάσει το φράγμα των 42-43 βαθμών Κελσίου.

«Η κορύφωση του κύματος καύσωνα είναι η Δευτέρα-Τρίτη. Ακολούθως από Τετάρτη το κύμα θα υποχωρήσει, αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδα», σημείωσε ο κ. Κολυδάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου